Врвни придобивки од плаќање по телефонски казина

Вести

2020-01-20

Воведувањето на мобилни казина ги остави обложувачите да бараат практични начини на плаќање. Така, овој напис ги истражува придобивките од мобилните плаќања.

Врвни придобивки од плаќање по телефонски казина

Што се залагаат коцкарите да добијат од плаќање преку телефонски казина

Со текот на годините, е-паричниците и кредитните картички беа главниот начин за надополнување на сметките за казино. Сепак, мобилните играчи сега можат да вчитаат средства на нивните казино сметки користејќи ги нивните паметни телефони, што несомнено е одлична идеја што се однесува до практичноста.

Концептот за плаќање преку телефон е релативно нов, но веќе се применува во неколку онлајн казина. Казината кои им дозволуваат на играчите да ги користат своите телефони за да вложуваат депозити се познати како „казина по телефон“. Денес, обложувачите можат да плаќаат од нивните сметки за мобилни телефони. Ова, пак, го забрзува процесот на финансирање.

Депонирајте сега, плаќајте подоцна

Со оглед на тоа што се користат телефонски сметки, тоа значи дека играчот може да додаде пари на неговата банка, а потоа да плати подоцна. Вреди да се напомене дека бројот на фирми кои плаќаат по телефон значително се зголемува во последниве години. Генерално, премисата за работењето на овие фирми е во голема мера слична.

За почеток, од играчите се очекува да отворат сметка во казино што нуди мобилни плаќања како опција за финансирање. Оттаму, тие треба да ја конфигурираат нивната сметка во казино за да ја олеснат обработката на мобилните плаќања. Покрај тоа, фактот што играчите користат припејд услуги значи дека нивните припејд сметки треба да имаат доволно кредит.

Безбедна

Предноста на казината со плаќање по телефон е тоа што тие се безбедни. Во време кога безбедноста на интернет е огромна грижа, секој прониклив обложувач секогаш ќе се труди да ја испита безбедноста на методот за трансфер на пари. Има причина зошто плаќањата преку телефон се безбедни - обложувачите не мора да ги откриваат своите финансиски детали.

Традиционалните онлајн казина бараат обложувачите да ги дадат своите банкарски и финансиски детали. Иако е ретка, можноста за хакирање на казиното значи дека записите во нивни притвор ќе бидат значително компромитирани. За среќа, казината со плаќање по телефон дојдоа да ги спасат играчите кои се вознемирени од можноста нивните финансиски податоци да бидат искористени против нив.

Брзи депозити

Плаќањата направени преку телефон имаат тенденција да бидат речиси моментални. Ова е спротивно на искуствата што ги споделуваат играчите со користење на други начини на плаќање, како што се кредитни картички и е-паричници, кои често се подложени на бавно време на обработка. Сè што треба да направи играчот е да има сметка во казино со плаќање по телефон.

Секој играч несомнено би го поздравил фактот дека депозитот се ракува брзо, бидејќи тоа би значело дека играчот има повеќе време да ги игра своите омилени казино игри. Што ако играчот не е премногу загрижен од факторот брзина? Мобилните плаќања се идеални за обложувачи кои немаат пристап до традиционалните финансиски инструменти.

Најнови вести

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet
2023-09-03

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet

Вести