Блек Џек

Во ерата на Интернет, сè има тенденција да мигрира во оваа виртуелна средина. Поточно, денешните казина ја преземаат оваа форма.

Една од најпопуларните игри е блек џек, модерната верзија на Twenty-One. Благодарение на мобилните уреди, онлајн играта блек џек сега е достапна на кое било место, во секое време.

Мобилните верзии на блек џек сега може да се играат исто како во класично казино следејќи ги истите принципи.

Играчот го става облогот во кутијата за обложување и дилерот ги дели картите од машината за мешање по редослед на стрелките на часовникот. Целта на коцкарот е да ги освои парите со поголема рака од дилерот.

Блек Џек
Како да се игра Блек Џек

Како да се игра Блек Џек

Како играш и го победуваш дилерот? Идеалниот резултат е да се добие вкупно 21, или да се постигне повисока вредност од раката на дилерот, но да не се надмине 21.

По изборот на облогот, дилерот ги дава картите една по една од „првата основа“, која е неговата крајна лева страна, до „третата основа“ која е неговата крајна десна страна.

Откако секој учесник ќе добие 2 картички, стратегиите може да се применат. Во некои ситуации кога картите имаат иста вредност, парот може да се подели на два дела. Ова се препорачува за оние ситуации кога вредноста на картите е 2, 3 или 7.

Ако играчот достигнува вредност како 17, 18 или поблиску до 21, се претпочита да стои или да не земе карта, надевајќи се дека раката на дилерот е пониска или надминува 21.

Во секој случај, играчот мора да внимава на картата со лицето нагоре на дилерот и врз основа на оваа вредност да избере да погоди, да стои, да ги удвои или да ги подели картите.

Во некои игри, постои и опција за предавање. Во оваа ситуација откако играчот решил да се предаде, куќата или банката земаат половина од влогот на играчот и му враќаат половина од облогот.

Како да се игра Блек Џек
Правила во Блек Џек

Правила во Блек Џек

Иако зборуваме за онлајн верзија или класичен метод, општите правила за блек џек се горе-долу исти. Во традиционалната игра, дилерот се соочува помеѓу 5 и 7 позиции за играње.

Бројот на палуби со картички може да варира од едно пакување до осум. Со цел да се избегне мамење на дилерот и, исто така, да се намали времето, сите 52 стандардни палуби со карти се мешаат со машина за мешање или со чевел за дистрибуција. Во секое коло, коцкарите мора да го изберат влогот што ќе го стават во кутијата за обложување. После тоа, дилерот ги дели картичките една по една почнувајќи од лево кон десно.

Секоја активна позиција добива две картички по редослед на стрелките на часовникот, една по една. Во некои ситуации, првата картичка може да се сврти со лицето нагоре во зависност од внатрешните правила.

Главната цел во овој натпревар е да се победи против дилерот. Ова може да се направи со реализација на сума повисока од раката на дилерот, но не поголема од 21.

За да го направите ова, играчот може да избере од неколку опции: да земе друга карта, да го заврши редот, да заврши со прифаќање на една карта и во некои специфични ситуации да избере да ја подели раката ако двете карти имаат иста вредност.

Сепак, сите овие стратегии и опции ќе бидат разгледани во делот за стратегија.

Правила во Блек Џек
Општа стратегија

Општа стратегија

За да победи, играчот мора да ја искористи секоја шанса и да размисли двапати за стратегијата што ја применува, но исто така да биде фокусиран на картата на дилерот.

Ако картата на дилерот е повеќе од 8, 9, 10 или дури и кец, коцкарот мора да погоди или да извлече друга карта додека не се постигне вкупна сума од 19 или 20.

Ако картичката на дилерот е мала, како 4 или 5, играчот мора да престане да црта ако вкупно изнесува 14, 15 или повеќе, надевајќи се дека дилерот ќе надмине 21. Главната стратегија е да продолжите да цртате додека играчот не достигне поволен вкупно 17, 18 или поблиску до 21.

Во однос на стратегијата за разделување, постојат ситуации кога играчот треба или не треба да ги подели картите. Како што беше споменато претходно, коцкарот мора да внимава на картата на дилерот.

На пример, рака од 10 (пар од 5) треба да се одвои ако откриената карта на дилерот е 10 или кец, инаку оваа рака може да биде многу плодна.

Идентично, пар од 10 не треба да се одвојуваат. Во основа, стратегијата за двојно намалување зависи од откриената картичка на дилерот. Ако дилерот добил сума поголема од 8, паровите како 2, 3 или 7 треба да се поделат. Слично, ако раката на дилерот е помала од 6, треба да се одвои пар од 6.

Општа стратегија
Играње Блек Џек бесплатно

Играње Блек Џек бесплатно

Што може да биде покорисно од забавата и стекнувањето искуство? Поради оваа причина, онлајн мобилните казина им даваат на играчите можност да ја тестираат играта во режим на бесплатна игра.

И за почетниците и за играчите ветерани оваа опција е можност да се забавуваат, да вежбаат и да применуваат стратегии од каде било.

Една стара поговорка вели: „нема помудар од искусниот“.

На овој начин играчот може да го провери своето ниво, своите способности и му се дозволува да греши без никакви финансиски импликации. Покрај тоа, играњето бесплатно може да ги стимулира коцкарите да тестираат и да градат стратегии пред да почнат да играат со вистински пари.

Играње Блек Џек бесплатно
Блек Џек со вистински пари

Блек Џек со вистински пари

Кој не сака да се забавува и да ги полни џебовите во исто време? Ова е остварливо, но бара одредена подготовка. Играњето со вистински пари може да вклучува ризик, но овој ризик може да биде ограничен.

Некогаш губиме, понекогаш победуваме, но и во двата случаи мора да знаеме колку е важно да играме одговорно.

Прво и основно, буџетот за загуби мора да биде свет и никогаш да не се крши.

По загубата, искушението е да продолжиме да ја чекаме среќната рака, но секој мора да ги знае своите граници, да ги совлада своите желби и да каже стоп!

Дополнително, важно е да не се опивате бидејќи расипан ум никогаш нема да привлече нешто добро.

Блек Џек со вистински пари
Историја на Блек Џек

Историја на Блек Џек

Потеклото на блек џек се губи со текот на времето. Играта првпат била спомната во една од книгите на Мигел де Сервантес напишана на почетокот на 17 век.

Приказната навестува шпанска игра наречена veintiuna, која е преведена на дваесет и еден. Оваа игра стана многу популарна и беше интернализирана во сите казина.

Исто така, постојат некои мислења кои сугерираат дека слична игра била популарна во римската ера. Добро е познато дека Римјаните сакале да се коцкаат, но сепак, игра како блек џек веројатно нема да била измислена од Римјаните. Без оглед на неговото родно место, блек џек се шири насекаде и стана една од најпопуларните игри досега.

Историја на Блек Џек

Најнови вести

Популарни мобилни блек џек варијации за вистински пари
2022-06-29

Популарни мобилни блек џек варијации за вистински пари

Блек Џек е класична игра со карти која доаѓа во многу онлајн варијации. Денес, можете играјте блек џек на мобилен во преку 20 варијации распространети низ RNG и игри во живо. Но, не сите мобилен блек џек игрите вреди да се играат. Некои игри имаат подобри правила, исплати и општи карактеристики во играта. Значи, овој пост ги разгледува најдобрите блек џек игри со вистински пари за играње на паметни телефони или таблети.

Најдобри мобилни казино игри за почетници
2021-11-29

Најдобри мобилни казино игри за почетници

По регистрирањето во најдобрите мобилни казина, повеќето почетници сметаат дека колекцијата на игри е малку поразителна. Тоа е затоа што овие казина имаат море од автомати и варијанти на игри на маса. Значи, каде започнува почетниот играч на казино? Подолу е комплетната листа на најдобрите мобилни казино игри за зелени раце.

Зошто да играте страничен облог од Блек Џек?
2021-11-19

Зошто да играте страничен облог од Блек Џек?

Кога станува збор за едноставноста и профитабилноста, блек џек е рангирана на врвот меѓу другите онлајн казино игри. Со вистинската стратегија, оваа игра е лесна за учење и им овозможува на играчите да го спуштат работ на куќата на помалку од 0,50%. Како тоа да не е доволно, играта додава слој на сложеност преку странични облози.

Најдобрите мобилни казино игри за играње како почетник
2021-11-03

Најдобрите мобилни казино игри за играње како почетник

Идејата за коцкање во врвните мобилни казина преку Интернет може да изгледа едноставно на хартија додека не ја пробате. Тоа е затоа што откако ќе пронајдете најдобро оценето мобилно казино и ќе ја финансирате вашата сметка, следната пречка е да откриете кои игри претставуваат вистинска вредност за парите.