Словачко Министерство за финансии

Во Словачка, Министерството за финансии ги регулира сите операции за мобилни игри и лиценцирање.

Со спроведување на усогласеноста со прописите, Министерството им нуди на граѓаните безбеден пристап до мобилните казино и спортските книги.

Бидејќи Словачка нема добро познат пејзаж за коцкање со мобилни телефони, регионот нема огромна побарувачка за лиценци за мобилни казино.

Сепак, постојат неколку онлајн казина, кои исто така нудат мобилна забава во казино за жителите во регионот.

Овие лиценцирани мобилни казина мора да ги следат строгите прописи на земјата за да обезбедат безбедни обложувачки практики.

Бидејќи Министерството за финансии е одговорно за спроведување, одделот гарантира дека лиценцираните операции на мобилни казино работат со транспарентност и интегритет додека се придржуваат до прописите за коцкање во земјата.

Словачко Министерство за финансии
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherAmara NwosuResearcher

SMF лиценцирани мобилни казина

До 2017 година, немаше словачки мобилни казина. Сепак, играчите од регионот продолжија да пристапуваат до мобилните казина со седиште во странство.

Регулаторната агенција се обиде да ги блокира меѓународните мобилни казина од обезбедување услуги во регионот. Сепак, по притисокот на ЕУ во 2011 година, беа откажани обидите да се блокираат нелиценцираните мобилни казина. Пристапот до казино за мобилни телефони со паметни телефони е релативно низок и изнесува само 10 проценти.

Сепак, вкупниот пристап до мобилни казино достигнува повеќе од 120 проценти со претплатници кои добиваат пристап до мобилен казино со 3 главни даватели на казино. Orangs има повеќе од 2,9 милиони претплатници; Телеком има 2,3 милиони; а о2 достигнува 1,4 милиони.

Од лиценцираните мобилни казина се бара да ги следат строгите прописи дизајнирани да ги заштитат граѓаните на Словачка. Бидејќи милиони пристапуваат до меѓународните веб-локации, безбедноста на коцкарите им е препуштена на овие казина.

Многу од нив се регулирани и лиценцирани во други региони. Во повеќето случаи, лиценцирани мобилни казина нудат транспарентност, фер игра и процеси за борба против зависноста од коцкање.

Словачкото Министерство за финансии продолжува да ги следи онлајн казината за да обезбеди безбедност на игрите за граѓаните. Секогаш кога е можно, агенцијата го поттикнува издавањето лиценца за да се осигура дека мобилното казино ги исполнува високите стандарди за етички деловни практики.

Надвор од собирањето даночни пари од процентот од приходите од мобилните казино, словачката влада е заинтересирана да осигура дека граѓаните на Словачка имаат пристап до безбедна онлајн мобилна забава.

За лиценцата на Словачка

Од 2018 година, Националниот совет во Словачка имплементира револуционерен закон за обложување, кој ги отвори операциите за коцкање за меѓународните казино оператори.

За оние кои пристапуваат до казината преку мобилни апликации, оваа промена во законите го скрши државниот монопол на некои форми на коцкање.

Од 2005 година, главниот закон кој го регулира коцкањето на копно и онлајн ги дозволува сите форми на коцкање во деловите 9 и 29. Овие прописи бараа мобилни онлајн казина да има база на операции во границите на регионот, која вклучуваше оперативен сервер за мобилното казино.

Како што се сменија регулативите, областа сега се отвора за меѓународни мобилни казина, кои граѓаните се собираат да ги користат во толпа. По одреден притисок од ЕУ, Словачка дозволува поголем пристап за граѓаните со ограничување на ограничувањата на меѓународните мобилни казина.

Данок за лиценцирање

Лиценцираните оператори и плаќаат на Словачка 27 проценти разлика во прифатените облози и исплати. Нелиценцираните мобилни оператори не ги плаќаат надоместоците што лиценцираните оператори се обврзани да ги плаќаат на Словачка.

Всушност, дозволувањето на меѓународните мобилни казина да пристапат до граѓаните на Словачка влијаеше на локалниот бизнис со казино. Државните ентитети беа во позиција да го изгубат бизнисот со казино од меѓународните онлајн мобилни оператори.

За среќа, лиценцираните мобилни операции во Словачка продолжуваат да растат, обезбедувајќи им на коцкарите безбедна мобилна забава во казино

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)