Лиценци

DGOJ Spain

Шпанскиот пазар на коцкање доживеа забележителен раст во последните неколку години. Несомнено, секој ден се повеќе Шпанци се склони кон коцкање. Ова, исто така, го зголеми бројот на провајдери на коцкање во оваа земја, од кои некои се приклучија на редот на главните мобилни онлајн казина ширум светот.

Прикажи повеќе..
UK Gambling Commission

Комисијата за коцкање во Обединетото Кралство издава лиценци на различни мобилни казино оператори во земјава. Тие регулираат различни онлајн казино игри како на пр слотови, бинго и игри на маса. Комисијата започна да постои во 2005 година по усвојувањето на Законот за коцкање.

Прикажи повеќе..
Belgian Gaming Commission

Белгиската комисија за игри на среќа (BGA) е крајниот орган во врска со коцкањето и лиценцирањето за операторите во регионот. Да претпоставиме дека играч или компанија не ги следи прописите за коцкање. Во тој случај, на оние кои ќе се осмелат да го оспорат законот се наметнуваат високи казни. Без разлика дали играчот учествува во коцкање на нелиценцирани места или нелиценцирано казино нуди услуги за гејмерите во Белгија, двете страни ќе се соочат со строги последици. Целта на Комисијата е да го регулира работењето како средство за заштита на играчите од неугледни оператори на коцкање. Иако намерата на Комисијата не е да ги отежнува работите со операторите или играчите, оние што ќе се прекршат со законот ќе се соочат со последиците.

Прикажи повеќе..
Estonian Tax and Customs Board

Мобилното коцкање е нова норма во многу земји во светот, бидејќи се повеќе коцкари се упатуваат на интернет за да ги добијат своите удари од казино. Естонија не е исклучок.

Прикажи повеќе..
Lithuania Gaming Control Authority

Со економија која брзо се шири, пејзажот на мобилното казино во Литванија е составен дел од опциите за забава во регионот. Регулаторниот орган, наречен Lithuania Gaming Control (LGCA) ги надгледува сите форми на коцкање, вклучително и мобилните казина. Од легализирањето на коцкањето во 2001 година, казино индустријата е високо регулирана.

Прикажи повеќе..
Czech Republic Gaming Board

Во Чешка, таблата за игри на регионот ги регулира онлајн, мобилните казина и сите видови дигитално коцкање. Според законите во регионот, мобилните казина кои бараат лиценца за давање услуги на чешки граѓани мора да докажат дека компанијата работи според фер стандарди за деловно работење и има финансиска стабилност.

Прикажи повеќе..
Lotteries and Gambling Supervisory Inspection Latvia

Летонската агенција за инспекција на лотарии и коцкање започна да издава лиценци за оператори на казина од копно во 1998 година.

Прикажи повеќе..
Ministry of Interior of the State of Schleswig-Holstein

Нерегулираниот пазар на онлајн казино во Германија им отстапи место на строгите барања за операции на коцкање базирани на веб.

Прикажи повеќе..

Costa Rica Gambling License

Како да избегнете измами во казино за мобилни телефони
2022-12-13

Како да избегнете измами во казино за мобилни телефони

Сега има повеќе мобилни казина од кога било досега поради нивната огромна популарност. Секој може да се збуни при изборот на мобилно казино бидејќи има толку многу од нив достапни. Имајќи предвид дека мобилните казина можеби се најдобрите достапни казина, загриженоста за измамите несомнено ќе расте.

Како да го пронајдете совршеното мобилно казино за себе
2022-11-15

Како да го пронајдете совршеното мобилно казино за себе

Во 21 век, онлајн игрите се на својот врв. Иако постојат неколку видови на онлајн игри што луѓето сакаат да ги играат, многумина претпочитаат казино игри. Од физички до онлајн до мобилни казина, платформата станува популарна со огромна стапка. Сега е ерата на мобилните казина; тие не се толку многу различни од онлајн, но тие се посигурни и обезбедуваат крајна погодност.

Унгарскиот мобилен пазар за коцкање ќе започне во 2023 година
2022-11-08

Унгарскиот мобилен пазар за коцкање ќе започне во 2023 година

Во последниве години, повеќето земји на ЕУ ги обновуваат своите закони за мобилни коцкање во согласност со ТФЕУ (Договор за функционирање на Европската унија). Унгарија стана една од последните земји што воведе нови регулативи за онлајн обложување почнувајќи од јануари 2023 година.

Измами во казино за мобилни телефони: како да избегнете измама
2021-08-19

Измами во казино за мобилни телефони: како да избегнете измама

Онлајн казино игри расте во популарност во последно време. Иако повеќето од нив се легитимни, за жал, неколку се таму за да ги крадат парите и личните податоци на луѓето.