Ministry of Interior of the State of Schleswig-Holstein

Нерегулираниот пазар на онлајн казино во Германија им отстапи место на строгите барања за операции на коцкање базирани на веб.

Во 2008 година, беше донесен меѓудржавен договор за коцкање (IGT) за регулирање на сите држави во земјата. Во 2012 година, Шлезвиг-Холштајн избра да се откаже од договорот, бидејќи државата почна да издава лиценци за казино.

Нејзиното Министерство за внатрешни работи го надгледуваше нападот на регионот во коцкањето со воведување значајни регулативи за казина и добавувачи на софтвер.

Државниот Закон за коцкање е усогласен со IGT, обезбедувајќи рамка за заштита на играчите и операторите. Исто така, понуди упатства за спречување на перење пари и мерки за фер игра за сите мобилни и онлајн казина во државата.

Ministry of Interior of the State of Schleswig-Holstein
mk Country FlagCheckmark

Drück Glück

mk Country FlagCheckmark
100 долари
Show less...Прикажи повеќе
Добијте го бонусот
 • Прифаќа PayPal
 • Джакпот на час
 • Достапна е апликација
Show less...
Прикажи повеќе
 • Прифаќа PayPal
 • Джакпот на час
 • Достапна е апликација

Казиното Drüeck Glüeck првично влезе во индустријата за онлајн игри во 2015 година. Сопственост и управувано од SkillOnNet Ltd, неговите разновидни понуди им се допаѓаат и на случајните и на искусни коцкари. Дизајнот на страницата се одликува со мали геометриски форми и некои вонземски ликови, кои додаваат повеќе шарм на искуството со игри.

200 долари
 • Разговор во живо 24/7
 • Докажан саем од iTech Labs
 • Достапен е ВИП салон
Show less...
Прикажи повеќе
 • Разговор во живо 24/7
 • Докажан саем од iTech Labs
 • Достапен е ВИП салон

Лансиран во мај 2011 година, PlayMillion Mobile Casino е онлајн бренд за поединци. Се одликува со модерен и свеж изглед и ги привлекува и почетниците и искусни играчи. Има лиценца од Комисијата за коцкање на ОК и лиценцирање од Управата за лотарии и игри на Малта. PlayMillion им дава на играчите најдобро искуство.

Мобилни казина лиценцирани од државата Шлезвиг-Холштајн

Мобилни казина лиценцирани од државата Шлезвиг-Холштајн

Забележавме дека пратениците на Шлезвиг-Холштајн донесоа законска регулатива за издавање лиценци за онлајн игри на пет оператори. Се применува даночна стапка до 44 проценти на приходите од игри.

Четвртиот IGT донесен во јули 2021 година им дозволува на државните владини тела да изберат како да ги регулираат игрите на маса на казино преку Интернет. Шлезвиг-Холштајн одлучи да издаде пет лиценци за онлајн игри на маса.

Во државата, постојат пет копнени казина кои работат. Државното казино Spielbank Schleswig-Holstein треба да добие една од лиценците.

Новите закони ја регулираат даночната стапка за онлајн игрите. Данок од 34 проценти се однесува на дигиталните казина, кои добиваат до 300.000 евра приход месечно. За приход од 300.000 евра до 750.000 евра, даночната стапка е 39 отсто. Приходите од над 750.000 евра се оданочуваат со 44 проценти.

Процес

Онлајн казина се регулирани од претставници на Шлезвиг-Холштајн. Всушност, Шлезвиг-Холштајн издаде лиценци за коцкање преку Интернет прво во регионот.

Во последните десет години, рамката за коцкање во Германија еволуираше. Сегашната федерална IGT го регулира коцкањето, иако историски Шлезвиг-Холштајн имплементирал свои прописи.

Во 2012 година, на операторите им беа достапни две лиценци, лиценца за организирање на настан или лиценца за дистрибуција за оние оператори кои редовно продаваат услуги за коцкање.

И покрај промената на прописите, од сегашните иматели на лиценци се очекува да ги задржат критериумите утврдени за поддршка на фер игра.

Минати барања за лиценца

 • Услов за регистрација во ЕЕА или ЕУ
 • Банкарска гаранција од 1 милион евра
 • Плати даночни обврски
 • Надоместоци за лиценца
 • Бизнис план
 • Стратешки акционен план за игри
Мобилни казина лиценцирани од државата Шлезвиг-Холштајн
За лиценцата на државата Шлезвиг-Холштајн

За лиценцата на државата Шлезвиг-Холштајн

Од јануари 2022 година, не се издадени дополнителни лиценци преку Интернет, а една треба да оди во државното казино. Меѓутоа, ако претходните барања за лиценцирање се индикација, апликантите ќе мора да се придржуваат до строгите барања за да добијат и одржуваат лиценца преку Интернет во Шлезвиг-Холштајн.

Всушност, федералните регулатори бараат да ги следат и регулираат веб-базираните и мобилни казина.

Во минатото, Шлезвиг-Холштајн нудеше лиценцирање преку интензивен процес на аплицирање. Државата разгледуваше апликации од некои од најистакнатите дигитални казина.

Иако државата се приклучи на федералниот акт за коцкање и надзор, многу од претходните носители на лиценца сè уште работат според претходно одобрение за лиценца.

Сојузниот орган е создаден во Заксен-Анхалт, кој ги следи давателите на услуги кои се преселуваат во странство и планот за канализирање на Германија.

Регулаторите се надеваат дека државите го поддржуваат новоорганизираното федерално регулаторно тело. Од јануари 2022 година, сè уште не се издадени лиценци за онлајн игри од страна на регулаторното тело.

За копнените казина на Шлезвиг-Холштајн, онлајн операцијата е природна прогресија. Со ограничениот број лиценци за онлајн игри на маса достапни за операторите, државата планира да спроведе строги барања за да се осигура дека онлајн казината се во согласност со регулативите на државата.

За лиценцата на државата Шлезвиг-Холштајн