Lotteries and Gambling Supervisory Inspection Latvia

Летонската агенција за инспекција на лотарии и коцкање започна да издава лиценци за оператори на казина од копно во 1998 година.

Пред да ги регулира мобилните онлајн казина, владата донесе закон со кој се наведени барањата за коцкање во земјата и формирана регулаторна агенција за спроведување на законите.

Овие закони обезбедија операторите да ги разберат законските барања за управување со казино и одржување на лиценца за казино во земјата.

Од 1998 година, мобилните казина станаа суштински дел од пејзажот за коцкање во Латвија. Затоа, дигиталните казина до кои се пристапува преку мобилен уред се бара да аплицираат за истата лиценца како и копнените претпријатија.

Строгиот процес обезбедува лиценцираните мобилни казина да одржуваат високи етички стандарди. Летонија става црна листа на онлајн казина кои не успеале да добијат лиценца.

Lotteries and Gambling Supervisory Inspection Latvia
Emily Patel
WriterEmily PatelWriter
ResearcherAmara NwosuResearcher
Мобилни казина лиценцирани од Инспекцијата за надзор на лотарии и коцкање

Мобилни казина лиценцирани од Инспекцијата за надзор на лотарии и коцкање

Од 2003 година, коцкањето е целосно легално за лиценцирани веб-базирани оператори. Неколку мобилни казина нудат казино услуги на граѓаните на Латвија или преку мобилен пристап до веб-страница или преку преземање апликација на мобилен уред.

Мобилни казина лиценцирани од Инспекцијата за надзор на лотарии и коцкање
Г-дин Грин

Г-дин Грин

Г-дин Грин нуди мобилен пристап до неговите онлајн казино услуги, вклучително и казино, бинго и спортски книги. Бизнисот со казино поседува лиценци од ОК, Италија, Шведска, Данска, Малта и Латвија.

Преземањето на апликацијата Мистер Грин е едноставен процес. Играчите пристапуваат до мобилната апликација во Apple Store или на Google Play.

Без разлика на која авенија клиентите играат игри и обложуваат, г-дин Грин обезбедува повеќе од 300 игри за мобилна забава во движење.

Паф казино

Играчите можат да го преземат Paf Mobile Casino и на мобилните уреди со Android и iOS, што овозможува игра каде и да се наоѓа играчот. Играчите можат да пристапат до нивните омилени игри.

Постојат мобилни игри специфични за казино за кои е потребно преземање на мобилната апликација за пристап. Играчите можат да пристапат до мобилната игра на Paf Casino на paf.com/mobile.

Ако Летонецот има најмалку 18 години, тој може да игра мобилни игри со лиценциран оператор. Инспекцијата за надзор на лотарии и коцкање е одговорна за регулирање на коцкањето во Латвија.

Одделот за контрола ги надгледува и спроведува сите коцкање, вклучително и мобилните апликации. Лиценците ги издава владиниот правен оддел.

Г-дин Грин
За инспекцијата за надзор на лотарии и коцкање

За инспекцијата за надзор на лотарии и коцкање

Латвија лиценцирање казино Процесот бара од апликантите да исполнат специфични критериуми за одобрување, вклучително и плаќање од 427.000 евра плус дополнителни такси што се доспеваат со апликацијата, според извештаите.

  • Платете ја високата такса за лиценца
  • Исполнете ги возрасните услови за коцкари
  • Жителите на Летонија мора да сочинуваат 50 отсто од раководните или клучните позиции
  • Годишно обновување
  • Редовно тестирање и одржување на опремата

Регулативите за игри на Латвија наложуваат лиценци за сите оператори на казино.

Покрај тоа, операторите мора да отплатат даноци на приходите од казино. По барањето за лиценца и плаќањето на потребните надоместоци, операторот на казино добива одобрение доколку ги исполнува високите стандарди утврдени со законот.

Резиденцијата е услов за 50 проценти од клучниот персонал на казиното. Акредитиран бизнис од ЕУ мора да го надгледува тестирањето и одржувањето на опремата на казиното. Покрај тоа, операторите мора да депонираат приходи од казино во латвиска банка.

За мобилните казина со седиште во Латвија, барањата и таксите се големи. Сепак, бариерите за влез не ги спречија казината да поднесуваат апликации.

Неколку мобилни казина го завршија процесот за обезбедување онлајн мобилни услуги за латвиските гејмери. Со искористување на моќта на интернетот, Латвија продолжува да ги проширува казина со лиценца да нудат мобилни услуги на граѓаните на земјата.

За инспекцијата за надзор на лотарии и коцкање