Estonian Tax and Customs Board

Мобилното коцкање е нова норма во многу земји во светот, бидејќи се повеќе коцкари се упатуваат на интернет за да ги добијат своите удари од казино. Естонија не е исклучок.

Естонските граѓани имаат многу далечински опции за избор во нивната потрага по возбудувања за коцкање. Законски од 2010 година, целото онлајн коцкање е регулирано од Естонската организација за далечинско коцкање.

Го разгледуваме државното тело за лиценцирање, ја дознаваме разликата помеѓу домашните и меѓународните страници и ги откриваме сите точки на далечинско коцкање со казино во земјата.

Estonian Tax and Customs Board
mk Country FlagCheckmark

TonyBet

mk Country FlagCheckmark
Show less...Прикажи повеќе
Добијте го бонусот
  • Казино за спортско обложување
  • Широк спектар на софтвери
  • Високи бонуси
Show less...
Прикажи повеќе
  • Казино за спортско обложување
  • Широк спектар на софтвери
  • Високи бонуси

TonyBet ги влече своите корени уште во 2003 година кога започна како OmniBet. Првично беше развиен за да им служи на потребите на естонската обложувачка заедница, но подоцна се прошири за да ги покрие ентузијастите на казино. Тој нуди обемна спортска книга и неверојатен избор на казино игри. Казиното TonyBet е лиценцирано и регулирано од Естонскиот даночен и царински одбор. Тоа е крипто-пријателски сајт кој поддржува популарни криптовалути. Естонија е една од најновите и најзабележителни земји за игри во нордиските и балтичките региони. Тој го легализираше копненото коцкање пред 26 години, додека коцкањето преку Интернет во Естонија штотуку беше регулирано во 2009 година. TonyBet е меѓу популарните дестинации за онлајн игри кои беа значајни на естонскиот пазар. Првично беше лансиран под името на брендот OmniBet во 2003 година. Подоцна беше купен од Antanas Guoga, популарно познат како Tony G и ребрендиран во TonyBet.

Мобилни казина лиценцирани од Естонската организација за далечинско коцкање

Мобилни казина лиценцирани од Естонската организација за далечинско коцкање

Регулативите за далечински игри во Естонија стапија на сила во 2010 година за да се совпаднат со легализацијата на онлајн коцкањето во државата.

На почетокот, само на локалните оператори им беше дозволено да ги нудат своите услуги преку Интернет, обезбедувајќи сигурна, но ограничена платформа за љубителите на коцкањето.

Една година подоцна, пазарот се отвори за меѓународни казина. Ова им овозможи на Естонците да пристапат до офшор локации и да ги истражуваат можностите за коцкање од целиот свет.

Но, новиот закон дојде со еден услов; меѓународните казина мораа да аплицираат за лиценца кај Естонската организација за далечинско коцкање. Само оние кои ќе бидат прифатени ќе можат да ги пречекаат естонските коцкари.

Мобилни казина лиценцирани од Естонската организација за далечинско коцкање
Кои мобилни казина се лиценцирани?

Кои мобилни казина се лиценцирани?

Ова правило останува на сила и денес, што им попречи на многу странски компании да пристапат до коцкарската сцена во земјата. Секое мобилно казино кое работи без лиценца е блокиран од давателите на интернет услуги.

Сепак, ова не ги спречи некои од најголемите брендови во бизнисот да влезат во кавгата, како што се Unibet, Bet365 и Ninja, сите целосно лиценцирани и достапни за естонските играчи.

Кои мобилни казина се лиценцирани?
За Естонската организација за далечинско коцкање

За Естонската организација за далечинско коцкање

За легално да нудат услуги за коцкање во Естонија, од далечинските казина се бара да добијат лиценца за активност и лиценца за работа. Ајде брзо да ја разгледаме разликата помеѓу двете:

Лиценца за активност: Стекнувањето лиценца за активност е првиот чекор за секое мобилно казино со намера да привлече естонски играчи.

Ова барање е потребно и за приредување игри на среќа и игри на вештина. За секој вид игра мора да се добие посебна лиценца за активност.

Приватни или јавни ограничени друштва регистрирани во Естонија или во Европската унија можат да аплицираат.

Лиценца за работа: Откако ќе се даде лиценца за активност, тогаш се издава дозвола за работа, доколку е одобрена, од страна на Естонскиот даночен и царински одбор.

Само тогаш мобилното казино може да влезе на естонскиот пазар за коцкање. Како и со лиценцата за активност, потребни се посебни лиценци за работа за различни видови игри.

Иднината на мобилните коцкање во Естонија

Без разлика дали се вртат слотови или креваат виртуелно место на покер масата, Естонците можат да уживаат во безбедно и возбудливо искуство додека се во движење.

Популарноста на онлајн игрите продолжува да расте, со зголемен број граѓани на Естонија кои се пријавуваат мобилни казина, и локални и меѓународни.

Овој тренд не покажува знаци на забавување, па несомнено уште повеќе оператори ќе ги поднесат своите апликации за лиценца за да им дадат на љубителите на коцкањето што е можно поголема разновидност.

За Естонската организација за далечинско коцкање