DGOJ Spain

Шпанскиот пазар на коцкање доживеа забележителен раст во последните неколку години. Несомнено, секој ден се повеќе Шпанци се склони кон коцкање. Ова, исто така, го зголеми бројот на провајдери на коцкање во оваа земја, од кои некои се приклучија на редот на главните мобилни онлајн казина ширум светот.

Постоењето на овие платформи е причината зошто е основана Генералниот директорат за регулирање на коцкањето (DGOJ). Неговата примарна одговорност е да ги лиценцира откако ќе потврди дека ги исполниле сите услови за работа во земјата.

Оваа комисија за коцкање ги надгледува и нивните активности, ги контролира и координира.

DGOJ Spain
Генералниот директорат за регулирање на коцкањето
Генералниот директорат за регулирање на коцкањето

Генералниот директорат за регулирање на коцкањето

DGOJ гарантира дека шпанските обложувачи ги добиваат одличните услуги за коцкање за кои се жедни. Ова објаснува зошто повеќето од овие лица секогаш внимаваат на валидна лиценца од ова владино тело пред да се регистрираат во шпанско казино.

Но, што може да направи коцкарот ако открие дека платформата што ја избрал прекршила едно од правилата на DGOJ, ограничувајќи ја неговата способност да обезбедува безбедни и сигурни услуги за коцкање? Па, оваа локална комисија за коцкање ги поздравува извештаите од шпанските играчи кои се чувствуваат обесправени или измамени од нивните веб-страници за обложување. По добивањето информации за наводниот прекршок, DGOJ започнува истрага за да утврди дали тврдењата се валидни за заштита на интересите на обложувачот.

Генералниот директорат за регулирање на коцкањето