Czech Republic Gaming Board

Во Чешка, таблата за игри на регионот ги регулира онлајн, мобилните казина и сите видови дигитално коцкање. Според законите во регионот, мобилните казина кои бараат лиценца за давање услуги на чешки граѓани мора да докажат дека компанијата работи според фер стандарди за деловно работење и има финансиска стабилност.

Компанијата која се натпреварува за лиценца за онлајн мобилни телефони треба да има парични депозити од 185.000 евра до 1.850.000 евра. Точниот износ потребен во резерва е поврзан со видот на игри што го нуди казиното. Регулаторното тело издава лиценци за мобилни казино од Чешка за шестгодишна временска рамка на оператори од ЕЕА или ЕУ.

Czech Republic Gaming Board
Мобилни казина лиценцирани од ЧешкаЗа Чешката мобилна лиценца
Мобилни казина лиценцирани од Чешка

Мобилни казина лиценцирани од Чешка

Онлајн мобилни казина засега се легални во Чешка. За жал, законите за онлајн коцкање можеби нема целосно да се однесуваат на мобилните казина. Сепак, сите казина потпаѓаат под Законот за лотарија од 2012 година, што е ревизија на Законот за лотарии од 1990 година. Законот влијае на сите онлајн коцкање, вклучително и мобилното коцкање. Ги регулира сите форми на обложување, вклучително и мобилни, веб-локации, лотарии и копнени казина. Сепак, застарените закони значеа дека регионот со години доживува голем раст на нелиценцираните мобилни казина привлекувајќи ги чешките граѓани за забава со коцкање.

Лиценцирани и нелиценцирани казино оператори се натпреваруваа еден против друг на пазар со застарени закони. Од 2017 година, стапи на сила нов акт, поради што многу казина прекинаа со работа во очекување на одобрение за лиценца во границите на Чешката Република. Големите казни за неисполнување на регулаторните барања и високите даночни барања предизвикаа некои казина да се затворат или целосно да ја напуштат областа.

PokerStars е едно онлајн казино кое нуди и веб-базиран и мобилен пристап до игри на чешки граѓани. Иако опциите за мобилни обложувања не се толку распространети, неколку дигитални казина нудат мобилни услуги преку пристап до веб-страницата од мобилен уред. Има и неколку нови мобилни апликации достапни за чешки казино забава.

Мобилни казина лиценцирани од Чешка
За Чешката мобилна лиценца

За Чешката мобилна лиценца

Поради новите регулативи и условите за лиценца воведени во 2017 година во земјата, граѓаните на Чешка уживаат во безбедни средини за мобилни игри. И преку веб-базиран мобилен пристап или мобилни апликации, лиценцирани казина нудат високо регулирани средини на чешките граѓани.

Има и меѓународни казина кои сè уште нудат пристап до мобилните казино на чешките играчи. Додека играат на меѓународна веб-страница, играчите се одлучуваат за реномирани брендови. Неколку европски мобилни казина се лиценцирани од глобалните регулатори и често се ревидирани од трета страна, како што е eCogra.

Од 2017 година, процесот на лиценцирање продолжи да се развива од раното имплементирање. Иако многу казина првично ја напуштија областа, пејзажот на мобилните казино во Чешка продолжува да расте и покрај строгите прописи. Меѓународните мобилни казино апликации доживуваат пораст на играчи од Чешка, бидејќи бројот на граѓани кои учествуваат во мобилните коцкање продолжува експоненцијално да расте.

Истакнувајќи го успехот на неколку лиценцирани казина, реномирани брендови за мобилни казина и водечки онлајн казино сајтови ги објавија намерите да аплицираат за чешката лиценца за проширување на операциите во регионот. И покрај неговите строги регулативи, чешките регулатори ги поздравуваат воспоставените казина кои ги исполнуваат барањата за лиценцирање.

За Чешката мобилна лиценца