Pai Gow покер: Сè што треба да знаете за да започнете

Вести

2020-04-22

Pai Gow Poker е една од најдобрите казино игри, особено за почетници кои не се навикнати на брзиот свет на коцкање, еве неколку совети како да започнете.

Pai Gow покер: Сè што треба да знаете за да започнете

Додека различни обложувачи имаат омилени игри што ги претпочитаат пред другите, покерот Pai Gow има огромен број следбеници од различни причини. Еден од уникатните аспекти на играта е тоа што играчот игра против куќата, нема други вклучени. Познат и како покер со двојна рака, се игра со помош на карти.

Како и во секоја друга казино игра, подготовката е клучна за успех во покерот Pai Gow. Неуспехот да се разберат правилата и како се игра играта е пријавување за загуба. Со оглед на тоа што во покерот Pai Gow работ на куќата е релативно низок, тоа е една од ретките игри каде што не е толку тешко да се победи.

Основна стратегија во покерот Pai Gow

Покерот Pai Gow се игра со помош на 52 карти, како и со џокер. Да се има стратегија пред да се започне со бизнисот е првиот чекор кон победа во играта на покер на Pai Gow. За да се победи куќата, човек треба да се однесува како да е всушност куќата која игра против играчот.

Една клучна стратегија што играчот може добро да ја искористи е да се погрижи да ја игра својата највисока карта со висока рака, како и следните две највисоки карти на ниско ниво, секогаш кога ќе се најдат без пар, директно или рамна. Ова е една едноставна стратегија која функционирала со текот на времето.

Како да се игра Pai Gow покер

Покерот Pai Gow се игра со 52 карти заедно со џокерот кој е познат и како бубачка. Џокерот доаѓа да игра само во одредени периоди, на пример, кога завршува флеш. Може да се користи и како кец на десетка. Играчите и дилерите започнуваат со по седум карти.

Во суштина, оваа игра е за целосно поставување на рака. На едната страна е високата рака со петте карти, додека другите две карти се поставени на раката со помала вредност. Од играчот се бара да се осигура дека картите се добро поставени во двете раце, а раката со пет карти е поставена највисоко.

Совети за победа во покер Pai Gow

Иако планирањето и разбирањето на играта игра голема улога во тоа дали некој ќе победи или не, постојат неколку совети кои можат да ги зголемат нечии шанси за победа. Познавањето на правилата на играта секако е првото нешто што треба да се направи.

Познавањето и јасното знаење за рејтингот на различни раце е исто така одличен совет кој помага во градењето победнички раце. Со тоа, играчот ги зголемува шансите да ја победи куќата на сопствената игра. За да ја совладате уметноста на градење успешни раце, секогаш е добро да пробате игри во бесплатен режим.

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести