Најдобра Pai Gow Мобилно Казино во 2023/2024

Многу играчи кои сакаат покер се ограничени само на познавање на варијантата на Texas Hold'em, но мобилните казино игри имаат огромни варијанти кои, и покрај тоа што се играат со различни правила, претставуваат повеќе забавни опции. Pai Gow е една од оние игри која е секогаш присутна во многу мобилни казина, но има малку обожаватели.

За да бидете покераш со вештини во различни варијанти, важно е да ги знаете правилата на Pai Gow. Оваа игра се игра со кинески домино и потекнува од Кина, па затоа е многу популарна во Источна Азија, особено во центрите за обложување како што е Макао. Неговото име значи „направи девет“, така што максималната оценка е девет.

Најдобра Pai Gow Мобилно Казино во 2023/2024
Emily Patel
WriterEmily PatelWriter
ResearcherAmara NwosuResearcher
Мобилен Pai Gow онлајн

Мобилен Pai Gow онлајн

Не е комплицирано да се игра на Pai Gow мобилни казина, или воопшто, за таа работа.. Ниту е тешко да се разберат кинеските домино; секој играч може брзо да се запознае. На почетокот на секоја игра, плочките мора да се измешаат и организираат во осум купови, свртени надолу. Секој куп ќе има четири плочки и, покрај тоа, секој играч мора да има куп плочки.

Како да се игра Pai Gow

Кога секој играч има свој куп чипови, тие мора да формираат две раце од два чипови. Оној што има помала вредност ќе биде предната рака, а онаа што има мала вредност ќе биде задната рака.

На овој начин, облозите се започнуваат бидејќи задната страна на играчот ќе се обиде да ја надмине онаа на дилерот, а истото и со предната рака. На тој начин ќе се утврди кој е добитник на облогот.

Исто така, можно е едната од рацете да ги победи рацете на дилерот, но другата да не може. Во овој случај, играчот не го добива облогот, туку ги враќа парите што ги вложил во облогот.

Важно е да се знае дека максималниот резултат е обично девет, иако постојат различни начини за броење на цифрите на кинеските домино.

Мобилен Pai Gow онлајн
Правила на Pai Gow

Правила на Pai Gow

Правилата на Паи Гоу не се особено тешки, но бараат внимание. За почеток, важно е да се разбере како функционира резултатот. Секогаш се земаат предвид двете плочки кои сочинуваат рака. За да започнете, мора да го додадете вкупниот број на точки. Во случај и двата пипа да додадат девет или помалку, таа бројка ќе се чува за сметката.

Сепак, многу е можно двете плочки да додадат 10 или повеќе. Во тој случај, од сметката мора да се одземе 10. На пример, ако имате две плочки со вредности 6-5 и 4-3, резултатот би бил 18. Со одземање 10, сметката би била 8.

Исто така, можно е да се чуваат други сметки во Pai Gow, кои овозможуваат раката да надмине девет регулаторни точки. На пример, можно е да се формира гонг, кој вреди десет поени, само ако е составен од чипови 1-1 и 6-6, заедно со 8. Наместо тоа, ако се споени со 9, вонг се формира, што вреди единаесет.

Друга можност за додавање се паровите. Во случај да има две парни плочки, често се вели дека тие секогаш ќе вредат 12 поени. Највисоко рангираниот пар секогаш ќе биде оној кој ќе го добие облогот, па затоа овие комбинации се многу посакувани.

Правила на Pai Gow
Стратегија на Паи Гоу

Стратегија на Паи Гоу

Време, размислување и одлука. Тоа се главните карактеристики на стратегијата што треба да се преземе кога се игра Pai Gow. Имајќи ги двете плочки, мора да се одреди можната комбинација за да се надминат рацете на дилерот. Првото нешто што треба да се види е дали постои можна комбинација за да се формира пар, бидејќи тие се највредните.

Од друга страна, важно е да се фокусирате на тоа што е можно поблиску до девет. Кога ги имате плочките, мора да се анализираат трите можни комбинации. Ова е моментот кога играчот мора да се жали на своето познавање на играта, да одлучи дали има друга можна комбинација поголема од девет.

Можно е играчот брзо да сфати дека нивните плочки не успеваат да додадат висок резултат. Во тој случај, тие можат да се обидат да не го изгубат облогот со жртвување на една од нивните раце и да се обидат да формираат што е можно повеќе во пар. Така, во најдобар случај, можете да добиете награда за облог.

Во секој случај, динамиката на Pai Gow е брза и одлучувачка. Иако е потребно планирање за секоја игра, краткоста на играта овозможува таа да биде агилна и можете брзо да добивате или изгубите пари. Затоа, стратегијата мора да биде постојано внимателна.

Стратегија на Паи Гоу
Pai Gow бесплатно

Pai Gow бесплатно

Бесплатните игри, без вклучени облози, имаат многу предности. Pai Grow е игра која не ја познаваат многу луѓе, но има многу позитивни работи. Затоа, пред да играте Pai Grow, многу е важно да знаете кои се карактеристиките на играта и нејзините особености.

Оваа практика може да се постигне со бесплатни игри, особено оние онлајн или достапни на паметни телефони. Pai Gow денес е целосно универзален, па со неколку кликања секој играч може да вежба без трошоци. Оваа игра е и начин на споделување меѓу пријателите; не мора да се работи само за економска добивка.

Pai Gow бесплатно
Паи Гоу со вистински пари

Паи Гоу со вистински пари

Обложувањето е забавно, корисно и возбудливо, но како и сè друго, има свои добрите и лошите страни. Сите играчи треба да знаат дека обложувањето е одлука што мора да се донесе со мир на умот и разумност и не треба да биде дел од индивидуалните страсти: парите не се игра.

Првото нешто што мора да се гарантира е дека има претходно знаење за правилата на играта, бидејќи тоа ќе го стави играчот во ситуација на еднаквост со останатите. Исто така, играчот мора да има буџет за загуба и лимит на пари за обложување што не треба да се надмине.

Паи Гоу со вистински пари
Историја на Паи Гоу

Историја на Паи Гоу

Постојат некои историски референци кои велат дека Pai Grow е најстариот казино игра во светот. Кинеските домино постојат стотици години и се поврзани со игри кои биле дел од различните кинески династии. Сепак, со текот на времето, играта имаше адаптации.

Традиционалната игра на домино останува во поголемиот дел од светот, па дури и во казина. Но, во 1985 година, Сем Торосијан, сопственик на казино во Калифорнија, го создаде покерот Pai Gow, адаптација на играта на палубата со 52 карти. На овој начин играта стана популарна ширум светот, без да бидат потребни кинески домино.

Историја на Паи Гоу

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е мобилен Pai Gow покер?

Mobile Pai Gow Poker е специјална верзија на класичната кинеска игра на маса прилагодена за мобилни уреди. Оваа варијанта на покерот Pai Gow се игра со една палета карти и на двајцата играчи и на дилерот им се делат седум карти. Целта на играта е да ги подели вашите карти на две покер раце со највисоки можни вредности. Целта е да се победат двете раце на дилерот со тоа што ќе има повисок сет на карти за секоја рака.

Како се игра Home Pai Gow покер на мобилен?

Mobile Pai Gow Poker се игра на сличен начин како и традиционалната верзија. Играта започнува со тоа што играчот ги става своите облози пред дилерот да му подели на секој играч и на куќата седум карти. Играчот потоа мора да ги распореди своите карти во две одделни раце: рака со висок ранг со пет карти наречена „Висока рака“ и рака со ниско рангирање со две карти наречена „Ниска рака“. Раката со највисок ранг е петорка. Откако ќе се создадат двете раце, тие се споредуваат со рацете на дилерот. Ако двете раце на играчот се рангираат повисоко од рацете на дилерот, играчот победува.

Дали постојат посебни правила за мобилниот Pai Gow покер?

Да, Mobile Pai Gow Poker следи посебни правила кои се малку поинакви од оние на традиционалната игра. Кога играте покер Mobile Pai Gow, раката со пет карти мора да биде повисока од раката со две карти. Ако рацете се со ист ранг, раката со две карти автоматски губи. Дополнително, ако дилерот има пет од еден вид, играчот автоматски губи освен ако играчот има шест од еден вид или повеќе.

Кои се победничките раце во мобилниот Pai Gow покер?

Највисоката можна победничка рака во Mobile Pai Gow Poker е пет од еден вид. Рангирањето на рацете е како што следува: Пет-на-вид, Кралски флеш, Стрејт флеш, Четири-на-вид, Фул Хаус, Флеш, Стрејт, Три-на-вид, Два Пар, Еден Пар , Висока карта.

Што е „House Edge“ во мобилниот Pai Gow покер?

Предноста на куќата за Mobile Pai Gow Poker е околу 2,5%. Тоа значи дека за секои обложени 100 долари, куќата во просек ќе задржи 2,5 долари.

Која стратегија треба да ја користам кога играм мобилен Pai Gow покер?

Една стратегија за Mobile Pai Gow Poker е секогаш да се игра со највисокиот пар во „Висока рака“. Кога ги делите вашите карти во две раце, секогаш обидувајте се да го дадете највисокиот пар на „Високата рака“. Со ова ќе се осигурате дека секогаш имате барем една рака што е повисоко рангирана од онаа на дилерот. Дополнително, треба да запомните дека вашата „Ниска рака“ мора да биде пониска од „Високата рака“, затоа не плашете се да го поделите вашиот висок пар ако можете да добиете посилна рака со преостанатите три карти.

Дали е достапен мобилниот покер Pai Gow во онлајн казина?

Да, Mobile Pai Gow Poker е достапен и во копнени и во онлајн казина. Се нуди и во многу мобилни казина, овозможувајќи им на играчите да уживаат во играта во движење.