Топ 10 Punto Banco Мобилно Казино

Punto Banco претходно се играше во казина од тули и малтер до воведувањето на онлајн платформите. Играта стана популарна онлајн, бидејќи може да се игра во кое било онлајн казино се додека се поврзани на интернет. Секој полнолетен може да отвори сметка и да почне да игра дури и во мобилните казина.

Punto Banco е игра со карти која е американска верзија на добро познатиот Baccarat. Оваа игра се игра преку споредба, каде што картите на играчот се споредуваат со оние на банкарот. Оној со највисок резултат во броевите на картички станува победник.

Топ 10 Punto Banco Мобилно Казино
Emily Patel
WriterEmily PatelWriter
ResearcherAmara NwosuResearcher
Како да се игра Punto Banco

Како да се игра Punto Banco

Многу луѓе можеби се запознаени со картичките и различните видови мобилни казино игри кои се играат со помош на карти. Ова не значи дека некој ги има потребните вештини потребни за да игра Punto Banco.

Punto Banco е поинаков вид на игра со карти која најмногу се однесува на шансите. Оваа игра може да ја играат само максимален број од околу дванаесет играчи. Насловот на банкарот секогаш му се дава на казиното. Титулата на играчот секогаш му се дава на оној што ќе понуди најмногу во играта. Човек може да стане победник на игра само ако добие резултат 9 или бројка блиску до девет.

На играчите им е дадена опција да се обложуваат или на играчот или на банкарот. Исто така, им се дава шанса да се обложуваат на реми помеѓу играчот и банкарот. Картичките се ставаат свртени надолу и повикувачот ги брои вкупните поени на нив веднаш штом ќе се превртат. Играчот е прогласен за победник ако тој или таа може да постигне вкупно 9 или 8 поени.

На играчот му е дозволено да има уште еден удар ако добие поени помеѓу опсегот од 0 до 5. Играчите кои добиваат поени надвор од овој опсег треба да стојат.

Како да се игра Punto Banco
Правила на Punto Banco

Правила на Punto Banco

Секогаш се потребни правила за да се контролира текот на одредена игра. Пунто Бланко не заостанува кога се правилата во прашање. Има голем број фиксни правила кои строго се почитуваат при делењето на картите.

Punto Blanco е многу популарна игра поради бројот на едноставни правила што ги има. Почетниците можат лесно да ги научат правилата и да почнат да уживаат во познатата игра. Играта може да дозволи само максимално учество до 12 играчи.

Играчот не може да ја промени одлуката за облогот откако веќе ја ставил. На секоја карта во играта и е дадена вредност. На Џек, Кралеви, Десетици и Квинс им се даваат нула поени. На асовите им се дава по еден поен. На картичките со броевите од 2 до 9 им се доделуваат бодови според нивните номинални вредности; два вреди два, три вреди три итн. Банкарот секогаш ќе ремизира ако добие вкупен резултат од 0 спрема 2. Ако банкарот добие вкупен резултат од 3, тогаш ќе се смета дека ремизирал против сите играчи .

Правила на Punto Banco
Стратегии на Punto Banco

Стратегии на Punto Banco

Ова е игра каде експертите и почетниците имаат речиси еднакви шанси за победа. Играта е прилично лесна за учење и, со помош на некои корисни совети, лесно може да се нарече професионалец за кратко време.

Може да се смисли и едноставни стратегии кои ќе му помогнат во победата на повеќето игри. Секој играч мора, пред сè, да ги научи основите на играта пред да излезе со споменатите едноставни стратегии за да му помогне да излезе како победник во играта.

Еве неколку едноставни стратегии кои можат да помогнат да се освои Punto Banco:

  • Играчот не треба да се плаши да се обложи против себе.
  • Секогаш е одлично да се обложувате или на банкарот или на играчот. Сепак, многу е подобро да се обложите на банкарот поради правилото за трета картичка што го става банкарот на подобра позиција за победа во играта.
  • Човек исто така може да одлучи да ги забележи шаблоните во играта и да ги искористи во своја полза.
  • Играчите исто така можат да одлучат да се обложуваат на играчот кој претходно ја добил играта. Оваа стратегија може да ги зголеми шансите за победа.

Овие стратегии ја прават играта многу позабавна и ги зголемуваат добивките на играчот.

Стратегии на Punto Banco
Играње Punto Banco бесплатно

Играње Punto Banco бесплатно

Лесно е да се игра Punto Banco бесплатно ако некој нема пари или не е подготвен да троши од една или друга причина. Ова е овозможено преку воведувањето на онлајн и мобилни казина. Повеќето од овие казина нудат бесплатни демо за нивните корисници.

Овие демо снимки треба да им овозможат на корисниците да стекнат искуство во играњето на играта и исто така да им дадат време да смислат нови стратегии за победа во играта. Играчите можат да добијат и бесплатни совети од овие казина, кои може да помогнат во победничките игри. Овие бесплатни игри исто така им помагаат на играчите да ја тестираат својата среќа во Punto Banco.

Играње Punto Banco бесплатно
Играње Punto Banco за вистински пари

Играње Punto Banco за вистински пари

Човек лесно може да игра Punto Banco онлајн од каде било низ светот се додека е поврзан на интернет. Играчите исто така може да изберат да го посетат најблиското казино и да ја играат играта користејќи вистински пари. Сепак, не многу играчи го имаат луксузот да пристапат до копнени казина.

Онлајн и мобилните казина се одлични бидејќи на играчите им нудат огромни бонуси на нивните облози. Тие исто така имаат одлични табели за придружување користејќи вистински пари.

Играчот треба да го провери нивото на безбедност на мобилните казина пред да учествува во игра со вистински пари. Важно е да се осигурате дека тие се лиценцирани и да го слушаат она што другите го доживеале.

Играње Punto Banco за вистински пари
Историја на Punto Banco

Историја на Punto Banco

Punto Banco е едноставна варијација на надалеку познатото Бакара, кој бил развиен во 1400-тите во Италија. Го измислил Феликс Фалгуер. Пунто Банко потоа се појави кога натпреварот се играше во Хавана. Оваа игра потоа се пресели во Соединетите Американски Држави околу 1940-тите.

Играта оттогаш се разви во одлична казино игра. Леснотијата на игра и моделот со среќа ги привлекуваше играчите со текот на годините. Брзината на секој круг е исто така добра за играње игри и многу функционира на сајтовите за коцкање преку Интернет.

Историја на Punto Banco