Топ 10 Cryptologic (WagerLogic) Mobile Casino

Cryptologic е компанија за технолошки услуги за онлајн индустријата за игри, претходно наречена Wager Logic. Софтверот на Cryptologic и нивните наслови на игри беа успешно дистрибуирани низ целиот свет. Сепак, поради тешки економски тешкотии, Cryptologic беше купена од Amaya Gaming Group и продадена на друга компанија, наречена Goldstar Acquisitionco Inc. во 2014 година.