UKGC планира да го контролира ВИП коцкањето со нови регулативи

Новости

2021-02-02

На 30 септември 2020 година, Комисијата за коцкање на Обединетото Кралство објави сосема нов сет на правила за регулирање на ВИП коцкањето во нејзината јурисдикција. Новите правила се резултат на широки консултации со сите чинители на коцкањето во ОК. Затоа, оние што планираат да одат со полн гас на тие атрактивни ВИП казино програми во 2021 година, подобро прочитајте го овој напис прво.

UKGC планира да го контролира ВИП коцкањето со нови регулативи

Краток преглед на VIP шеми

Во огромниот свет на онлајн коцкањето, постојат оние играчи кои трошат големи суми пари почесто од другите. Како резултат на тоа, сметките на овие играчи обично се промовираат во VIP статус. Ова е само едно од многуте онлајн казино награди што ги добиваат играчите за да ги охрабрат да продолжат да играат. ВИП-сметките уживаат посебен третман како што се добивање лични менаџери на сметки, покани за конкретни промоции, брзо депозити и повлекувања, и така натаму.

Сепак, ВИП-промоциите се најдоа под строг лупа од различни квоти. Критичарите тврдат дека ги поттикнуваат играчите да се обложуваат повеќе отколку што всушност имаат. Целта е да продолжите да играте за да ги добиете атрактивните ВИП понуди. На крајот, тоа може да доведе до зависност од коцкање и, во најлошите сценарија, до банкрот.

Наоди на UKGC за ВИП обложувалниците во ОК

UKGC не се разбуди само едно утро и излезе со строги прописи за ВИП коцкарите. Според нивното истражување, секои 4 фунти од 5 фунти заработени од операторите на казино се генерирани од ВИП играчи. Всушност, една страница за казино објави дека ВИП играчите сочинуваат само 2% од вкупниот број активни играчи, но тие ставаат повеќе од 80% од вкупните облози. Друго казино објави дека неговите 3% сметки на ВИП играчи сочинуваат 48% од вкупните облози.

Што има во Новите правила

UKGC започна анкета за да дознае од обложувачите каков третман би сакале да добијат кога ќе станат клиенти со висока вредност. Како резултат на консултациите, телото излезе со нови правила за регулирање на ВИП коцкањето. За многумина, ова е уште една златна шанса за коцкарската сцена во Велика Британија да ја среди својата куќа.

Според новите правила, операторот на казиното ќе се погрижи коцкарот лесно да си дозволи високи трошоци кога ќе биде промовиран во ВИП статус. Казиното ќе спроведе темелен процес за проверка на лична карта и ќе го идентификува занимањето на играчот и изворот на средства. Секое казино со ВИП програма, исто така, ќе назначи директор со лиценца за личен менаџмент (PML) за да ги надгледува VIP шемите и да се увери дека тие се транспарентни.

Подолу е брз преглед на новите ВИП правила за коцкање:

 • Операторот на казиното треба да се погрижи играчот удобно да ја потроши сумата на пари вклучена во нивната ВИП шема.

 • Операторот мора да спроведе ригорозен процес за проверка на лична карта и да го потврди изворот на средства и занимањето на играчот.

 • Казиното треба да врши редовни проверки на информациите за играчот.

 • Проверете ја историјата на обложување на потенцијалниот ВИП играч за какви било знаци на зависност од обложување и штета поврзана со коцкање.

 • Операторот треба да назначи виш оперативец со PML (Лиценца за лично управување) за да ги надгледува VIP шемите на казиното.

 • Играчите мора да бидат на возраст од 25 години или повеќе за да учествуваат во ВИП програми.

  Советот за обложување и игри ги поддржува новите правила

  BGC (Совет за обложување и игри), претставник за сите онлајн коцкарски бизниси и физички обложувалници во ОК, со цело срце го поздрави овој потег. Според Мајкл Дагер, извршен директор на BGC, новиот кодекс на однесување ќе доведе до намалување на сметките на ВИП играчите за најмалку 70%. Тој рече дека ова е доволен доказ дека UKGC е посветена на подигање на стандардите на индустријата за коцкање во ОК.

  Клучни производи за носење

  За среќа, новите правила на UKGC нема да го направат ВИП коцкањето нелегално. Наместо тоа, обложувачите ќе уживаат во посигурна и поодговорна средина за коцкање. Онлајн казина сега ќе ги приспособат своите ВИП програми за да имаат корист за сите вклучени страни. Тоа е одлична победа за играчите на казино!

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Новости