Google постави да дозволува мобилни казино апликации со вистински пари на Play Store

Новости

2021-09-18

Benard Maumo

Google штотуку објави дека мобилните казино апликации со вистински пари наскоро ќе бидат достапни за преземање на Google Play Store.

Google постави да дозволува мобилни казино апликации со вистински пари на Play Store

Компанијата оди по стапките на Apple, кој имаше слична најава уште во март оваа година. Оваа вест не е изненадување, гледајќи како повеќето луѓе сега ги користат своите паметни телефони за да играат игри и да се коцкаат.

Опцијата за вистински пари ќе им биде достапна на корисниците кои имаат најмалку 18 години. За оние кои се уште не ги исполнуваат условите во рамките на старосната граница, се уште има надеж! Можете едноставно да одите преку нашата веб-локација за ажурирани информации за сајтовите за коцкање со вистински пари и каде тие нудат 18+ верзија на нивната софтверска платформа.

Корисниците на Android ќе можат да преземаат мобилни казино апликации

На корисниците на Android им е ограничено преземањето апликации за казино на Play Store, но ова ќе биде минато бидејќи Google објави дека е подготвен да дозволи коцкање со вистински пари по 1 март. Ова значи дека процесот на преземање на корисникот на Android нема да биде покомплициран!

Новата промена на Google Play Store им овозможува на корисниците на Android да ги преземаат своите омилени казино апликации директно од оваа продавница.

Претходно, овие преземања беа достапни само преку веб-локација управувана од давателот на таа апликација и не на отворено на самиот уред, како што другите игри може да се преземат од онлајн продавница, како што се Amazon или iTunes.

Сега, кога сите апликации за коцкање се прифатени во овој дел, ќе ги најдете наведени во „Казино“, каде што требаше да бидат категоризирани во претходните години кога немаше конзистентност меѓу провајдерите за тоа како може да се најде нивниот производ.

Не можеме да чекаме додека повеќе казина не почнат да ги користат понудите на Google!

Преземање мобилни казино апликации на Андроид

Google ја промени политиката за апликациите за коцкање со вистински пари на нивната Play Store. Претходно, не можевте да ги преземете овие апликации од сопствената продавница за апликации на Google, бидејќи корисниците на Android мораа да ги добиваат преку други средства, како што се веб-страниците на операторите или продавниците за апликации, во зависност од тоа каков телефон користеле. Apple им дозволи на своите корисници на iOS директно да пристапуваат и да инсталираат апликации за казино, додека ова беше помалку достапно со телефоните со Android, што бараше рачен процес на инсталација што е потежок за некои луѓе кои се помалку технолошки такт од другите.

Од март, корисниците на Android ќе треба само да ја отворат Play Store и да ја бараат апликацијата што ја сакаат. Тогаш телефонот може да ја заврши целата работа сам. Ова не е единствениот позитивен исход што произлезе од оваа епизода - наскоро мобилните казино апликации ќе бидат достапни и во продавницата на Google! Тоа значи дека со едно допирање на нивниот екран, луѓето кои користат телефони нема повеќе да се грижат за измамниците; веќе ќе биде заштитено.

Најдобри мобилни казино апликации на Play Store

Play Store ќе дозволи апликации за коцкање со вистински пари и дневни апликации за фантастични спортови, како и рекламирање за нив. Google создаде специфични упатства за да се осигура дека овие нови случувања се безбедни. На пример, програмерите на апликацијата мора да имаат доверлив процес за проверка на возраста и да обезбедат доказ дека се лиценцирани од регулаторното тело на нивната јурисдикција пред да бидат прифатени во каталогот на Play Store. Тие, исто така, треба да следат одредени прописи кога прикажуваат реклами на мобилни уреди, како на пример да се осигураат дека нема пренасочување или скокачки прозорци од надворешни извори во рекламниот банер.

Преземање мобилни казино апликациите од веб-локацијата на операторот е безбеден процес, сè додека е чесно и доверливо место. Сепак, нивното достапни на Google Play Store ги олеснува работите за клиентите. Не само што ова обезбедува дополнителни гаранции за корисниците кои можеби не се сигурни во изборот на нивната локација за коцкање, туку и го забрзува времето на инсталација со преземање директно на вашиот телефон наместо да чека да го направите тоа рачно!

Во изненадувачки потег, Google ја отвори својата Play Store за апликации за коцкање. Делумно благодарение на постојано растечкиот пазар на коцкари, особено оние кои живеат во САД и низ Европа, со зголемен број земји кои ги легализираат автоматите и казина, ова веројатно беше само уште еден логичен чекор за нив додека тие бараат да отворат повеќе патишта кои ќе им овозможи на луѓето како нас уште поголема можност за забава!

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Новости