Како да победите на онлајн бинго

Новости

2021-01-05

Онлајн бинго е казино игра која им овозможува на играчите да се забавуваат и да освојат пари. Но, дали играчот може да ги зголеми своите шанси за победа додека игра онлајн бинго со вистински пари? За жал, бингото е игра на среќа, па не постои вистински начин да си дадете предност пред куќата. Но, сè уште не грижете се бидејќи има неколку работи што можете да ги направите за да ги навалите услугите на ваша страна. Ајде да погледнеме!

Како да победите на онлајн бинго

Како функционира онлајн бингото?

Во бинго, без разлика дали е во клуб или онлајн, секој гејмер има картичка што содржи редови со броеви. „Картата“ всушност се нарекува билет. Гејмерите потоа ќе ги прекрстат броевите на билетите додека се повикани. Примарната цел е да ги пречкртате сите броеви на вашиот билет пред кој било друг играч. Во повеќето бинго игри, ќе победите со завршување на една линија или целосна куќа. Прочитајте за да знаете како лесно да играте и да освојувате бинго.

Научете ги различните онлајн бинго игри

Искрено, не можете да играте и да победите игра што не го разбираш. Ова исто така важи и за сите други онлајн казино игра. Настрана, онлајн бингото за вистински пари доаѓа во повеќе варијанти. Подолу се некои од нив:

 • Бинго со 75 топки – во оваа игра, секоја квадратна мрежа од 5 x 5 содржи број, освен централниот квадрат, кој е отворен за секого. Има награди што треба да се добијат во 1 ред, 2 реда, 3 реда, 4 реда и 5 реда. Ја добивате линијата 1 со тоа што прво ќе ги повикате вашите броеви во вертикалната, дијагоналата или хоризонталната линија.

 • Бинго со 80 топки – во бинго со 80 топки, билетот од 16 квадрати содржи четири колони и четири реда. Вообичаено, секој квадрат има број, така што целиот билет е означен со бројки. Како бинго со 75 топки, оваа игра има повеќе победнички комбинации. На пример, можете да завршите една хоризонтална, вертикална или дијагонална линија. Можете исто така да ги пополните сите броеви на билетот и да ја освоите наградата за целосна куќа.

 • Бинго со 90 топки - ова е веројатно најпопуларната варијанта на бинго. Овде, картичките имаат 9 колони и 3 редови. Играта има најмногу три награди и тоа; награда за целосна куќа, награда од 2 линии и награда од 1 линија. Како и обично, играчот кој прв ги штиклира сите броеви е победник на целосната куќа. Исто така, двајца или повеќе победници можат да ја споделат победата.

  Добијте повеќе картички

  Бидејќи бингото е само за бројки, очигледно е дека колку повеќе купувате, толку се поголеми вашите шанси за победа. Освен купувањето на повеќе карти, можете да се одлучите и за игри со помала вредност што ќе ви овозможат да играте повеќе и покрај малите добивки. Но, секогаш бидете паметни и избегнувајте да го скршите вашиот субсидиум. Не се занесувајте со победи и порази, или на крајот може да го повредите вашиот буџет за играње.

  Времето е важно

  Вашето омилено време за играње бинго онлајн е веројатно кога другите илјадници бинго играчи сакаат да играат. Накратко, тоа значи дека секогаш ќе се натпреварувате со други играчи на бинго за време на вашето „омилено време“. Играјте во непарни часови кога играат помалку луѓе за да ги зголемите вашите шанси за победа. Доцните вечерни часови до полноќ треба да бидат идеални. Само не заборавајте да спиете цврсто.

  Играјте на реномирана локација за бинго

  Постојат многу реномирани онлајн бинго казина на кои можете да се придружите. Потребно е само малку истражување за да се најде. Ако сте обложувач во Обединетото Кралство, секогаш задоволувајте се со ништо помалку од веб-страница регулирана од Комисијата за коцкање во Обединетото Кралство. Со други зборови, регулираната локација за бинго ви овозможува да се забавувате играјќи бинго игри без да се грижите за безбедноста на вашите финансиски или лични податоци. Затоа, изберете мудро!

  Заклучок

  Сè што е кажано и направено, играњето онлајн бинго треба да биде за забава пред што било друго. На крајот на краиштата, горенаведените стратегии не гарантираат моментални победи. Уживајте и третирајте ги сите победи на патот како бонус.

Најнови вести

Кои игри најмногу се играат во мобилните казино
2023-03-14

Кои игри најмногу се играат во мобилните казино

Новости