Зошто вештачката интелигенција е иднината на онлајн коцкањето

Новости

2021-03-07

AI (Вештачката интелигенција) брзо го презема. Добри примери се Apple Siri и Google Assistant кои работат речиси сè на вашиот телефон. Како што се очекуваше, индустријата за коцкање брзо ги прифати најновите технологии и трендови. Од копнени казина до онлајн казина, потоа онлајн казина во живо, индустријата значително еволуираше. Значи, овој напис објаснува како вештачката интелигенција го трансформираше онлајн игрите и што има во иднина.

Зошто вештачката интелигенција е иднината на онлајн коцкањето

Што е AI (Вештачка интелигенција)?

Пред да нурнете подлабоко во детали, од суштинско значење е да знаете што точно е вештачката интелигенција. Па, тоа се однесува на машини програмирани да дејствуваат како што прават луѓето. Со други зборови, овие машини симулираат човечко учење, размислување и вештини за решавање проблеми. Тие можат да ги толкуваат внесените податоци и да преземаат слични активности во иднина врз основа на вашите преференции.

Како вештачката интелигенција ја подобрува индустријата за коцкање

Како и секоја друга онлајн услуга, корисничкото искуство е критично за успехот на бизнисот со казино. Најдобрите мобилни казина користат вештачка интелигенција за да ги предвидат видовите игри што им се допаѓаат на играчот и да ја приспособат нивната почетна страница со такви игри. За возврат, играчот не мора да се движи низ целиот каталог на играта барајќи ги своите омилени.

Исто така, кога се најавувате на мобилна сметка на казино, казиното користи технологија за вештачка интелигенција за да ги запомни деталите за најавување следниот пат кога играчот ќе ја посети веб-страницата. Ова го прави лесен за играчот да пристапи до колекцијата на игри. Не мора ни да ја запомните лозинката секогаш кога сакате да играте.

Подобрено искуство на клиентите

Понатаму, вештачката интелигенција ја подобрува поддршката на клиентите со давање одговори слични на луѓето на најпоставуваните прашања и прашања. Всушност, вештачката интелигенција е многу побрза од луѓето, кои одвојуваат време за истражување и пишување одговори. Сепак, препорачливо е директно да контактирате со поддршката за казино преку е-пошта, телефон или разговор во живо за повеќе технички прашања, како што се потврда за лична карта или повлекување средства.

Лесно забележајте ги измамниците и измамниците

Светот на онлајн коцкањето е полн со лошите страни кои бараат да жнеат од доверливите играчи. За среќа, регулаторните тела како што се Комисијата за коцкање на Обединетото Кралство, Органот за игри на среќа на Малта и други правни тела се таму за да ги заштитат играчите. И тоа не треба да ги спомнуваме телата како eCOGRA кои вршат темелни ревизии на игрите во казино за да обезбедат правичност и чесност.

Но, само ова не го намалува тоа. Со вештачката интелигенција, операторот на казиното може брзо да ги забие измамниците гледајќи ги навиките за играње на секој играч. Како што можеби веќе знаете, измамата со кредитни картички е сериозен проблем со телата како UKGC кои целосно забрануваат коцкање со кредитни картички. Повторно, системите за вештачка интелигенција можат да детектираат невообичаени плаќања и да ги спречат тие да поминат. Плус, вештачката интелигенција може да спречи кражба на сметката во казино со предвидување на моделите на однесување на сметката.

Спречете ја зависноста од коцкање

Според неодамнешните истражувања во САД, најмалку 80% од возрасните (18 години и постари) се коцкаат годишно. Оваа информација е од големината на примерокот од 2630 жители, при што мажите почесто се коцкаат отколку жените. Во секој случај, тоа не е големо изненадување.

Од друга страна, во октомври 2020 година, Комисијата за коцкање на ОК воведе строги правила за регулирање на ВИП коцкањето.

Но, додека и онлајн и копнените казина се таму за да заработат пари, тие мора по секоја цена да ја спречат зависноста од коцкање. За среќа, технологијата за вештачка интелигенција им помага на онлајн казината да знаат колку долго одреден играч се коцка и колку. Плус, вештачката интелигенција може да им помогне да развијат решенија како што се поставување ограничувања за депозити и автоматски тајмаути кои играчите никогаш не ги надминуваат.

Иднината изгледа светла

Сакале или не, вештачката интелигенција е тука да остане. Компјутерите и мобилните телефони стануваат попаметни и помоќни. Ова може да ги застари човечките услуги во иднина. Тие можат да крцкаат бројки и да ги претворат во корисни информации со отчукување на срцето. Значи, ако сакате коцкање преку мобилни телефони, ова треба да биде одлична вест.

Најнови вести

Кои игри најмногу се играат во мобилните казино
2023-03-14

Кои игри најмногу се играат во мобилните казино

Новости