Земји со нула даноци за коцкање на добивки од играчи

Новости

2021-02-25

Коцкањето е популарна форма на забавна активност веќе многу векови. Некои луѓе дури одлучуваат да се занимаваат со професионално обложување за да платат лични сметки. Но, додека властите ширум светот се обидуваат да ги регулираат активностите за коцкање, некои воведоа големи даноци за добивките на играчите. Сепак, постојат некои држави каде што добивките не се оданочуваат. Подолу е листа на такви земји.

Земји со нула даноци за коцкање на добивки од играчи

Чешка република

На Чешка република легализирано коцкање уште во 1956 година. Сепак, бумот на казиното само што започна неодамна во 90-тите. Земјата сега може да се пофали со околу 180 копнени казина и неброен број на онлајн и мобилни казина. Назад на денешната тема, добивките на играчите на Чешка се нивни за задржување. Наместо тоа, операторот со коцкање дава од 6% до 20% од својот профит на државата.

Бугарија

Коцкањето стана легално во Бугарија во 1993. Но првата лиценца беше издадена пет години подоцна. Во 2008 година, онлајн коцкањето стана легално во земјата, што доведе до прилив на онлајн казина. За жал, од операторите на онлајн казината се бараше да го финансираат локалниот буџет со тоа што ќе се разделат со процент од нивниот промет. Од друга страна, среќните добитници би носеле сè дома.

ОК

ОК има една од најбогатите истории на коцкање во Европа, која датира од 18 век. Во 1968 година, првиот Закон за коцкање беше воведен и изменет во 2005 година за да се воведе онлајн коцкањето и Комисијата за коцкање на ОК како регулатор. Интересно е што обложувачите во ОК не плаќаат даноци за добивка. Наместо тоа, операторот плаќа 2,5% до 40% од нивниот GGR (Бруто приход од игри).

Шведска

Шведските граѓани легално се обложуваат со децении. Очекувано, Стокхолм е мека на коцкањето во земјата, а други популарни градови како Малме и Гетеборг ги следат од далечина. Во оваа земја, играчите и државните казина не плаќаат никакви даноци. За жал, има фиксен данок за приватните оператори.

Канада

Канаѓаните се обложуваат од 15 век. Сепак, забраната за коцкање беше воведена во 1892 година. Сепак, тоа не траеше долго, бидејќи томболата и бингото беа дозволени за добротворни цели во 1900 година. По уште десет години, обложувањето на коњски трки стана легално. И во 1969 година, владата ги легализираше провинциските и федералните лотарии. Коцкањето преку Интернет беше дозволено само во 2000-тите. Денес, канадските добивки од коцкање не се оданочуваат.

Австралија

Австралиската индустрија за коцкање е родена на почетокот на 19 век. Во 1810 година, првиот настан за трки со коњи се одржа во Сиднеј во Хајд Парк. Повеќе од 20 години подоцна, Сиднеј Купот беше домаќин на првата лотарија, при што покер машините станаа легални во 1956 година.

Данска

Прво на сите, коцкање во Данска не е популарна активност и покрај тоа што има богата историја која датира од 19 век. Како што рече, Данската управа за коцкање ги регулира и казина од тули и малтер и копнени казина. Иако добивките на играчите воопшто не се оданочуваат, операторот на казиното плаќа огромни 45% до 75% од нивниот GGR. Сега тоа објаснува зошто коцкањето допрва треба да се зголеми во оваа земја.

Малта

Малта е првата земја на ЕУ што го регулира коцкањето преку Интернет во 2000 година. Земјата го донесе својот прв акт за коцкање наречен Закон за лото во 1922 година. Овде, Управата за лотарии и игри на среќа ги надгледува активностите за коцкање. За да ги поштедат коцкарите од оданочување кога ќе победат, операторите се разделуваат со 15% до 40% од нивниот GGR. А да не зборуваме за таксата за лиценцирање од 46.000 евра.

Заклучок

Ова се само некои од ретките земји каде што можете да се обложувате и да ја носите секоја паричка од вашите добивки дома. Други земји како Луксембург, Италија, Германија, Финска и Белгија исто така нудат обложување без данок на обложувачите. Само не заборавајте да најдете и да играте на регулирани казина за да бидете сигурни во вашите неоданочени добивки.

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Новости