Детален поглед на прогресивни џекпот

Новости

2021-03-28

Дали некогаш сте забележале реклама на вашиот омилен онлајн казино што укажува на огромен џекпот за грабање? Па, веројатно сте виделе прогресивен џекпот. Така, во овој напис, ќе научите што точно е прогресивен слот, како функционира и различните типови на прогресиви за џекпот. Продолжете да читате!

Детален поглед на прогресивни џекпот

Што е прогресивен џекпот?

Прогресивен џекпот е понуда на казино што исплаќа огромни суми на одредено казино игра. Во повеќето случаи, наградата продолжува да се искачува додека среќниот добитник не ја постигне среќата. Исто така, прогресивните џекпот доаѓаат во видео слотови, најмногу Microgaming's Мега Мула.

Сепак, важно е да се забележи дека повеќето прогресивци бараат од играчите да стават максимални облози за да го освојат износот на џекпот. Затоа, ако играчот постигне добитна комбинација, но не ја обложил потребната сума, тој/таа нема да го прибере прогресивното.

Како функционираат прогресивните џекпот

Како што е кажано, прогресивниот џекпот се зголемува со текот на времето додека среќниот играч не го отклучи. После тоа, тие се враќаат на нивото на сеење и почнуваат одново. На пример, Мега Мула има семе од неверојатни 1 милион фунти.

Но, како прогресивно се зголемува износот на џекпот? Дали казиното ги додава сите изгубени облози? Па, тоа е делумно точно затоа што казиното зема процент од секој облог направен на играта и го додава остатокот во прогресивниот. Тоа може да биде 10%, 20%, па дури и 30%.

Во меѓувреме, процентот што оди во џекпот е оној кој го финансира следниот износ за ресетирање или сеидба. На пример, ако стапката е 10%, 1% може да оди на ресетирана сума, додека преостанатиот процент го прави прогресивен. Некои развивачи на игри сами ја финансираат сумата за ресетирање, така што целиот 10% оди на прогресивниот џекпот.

Видови прогресивни џекпот

Во повеќето казина, најверојатно ќе најдете три вида прогресивци. Сепак, наградата варира во зависност од бројот на играчи кои придонесуваат и реинвестираниот процент.

  • Локални прогресивци или поврзани прогресивци – Локален џекпот прогресив најчесто е достапен во копнените казина. Овде машините се групирани во една копнена поставка. Слот машините може да се поврзат на една банка или да се шират по подот. Ако имате среќа да го најдете овој џекпот во онлајн казино, прогресивот може да се поврзе преку пет различни игри. Претежно имаат поголеми саксии.

  • Мрежни прогресивци или прогресивци со широка област – Овој ја нуди најголемата награда за џекпот бидејќи е поврзан со сите машини во казино. Со други зборови, прогресивот може да биде активен на различни марки на слотови. Како што се очекуваше, освојувањето на овој прогресивен џекпот може да биде напорна задача, но крајната награда ги оправдува средствата.

  • Самостојни прогресивци – Како што сугерира името, самостоен прогресив е џекпот што работи на единечен или независен слот машина. Собраната сума од облозите поставени на машината е она што придонесува за вкупната награда. Вообичаено, самостојните прогресивци се помали од другите џекпот.

    Колку често прогресивците се исплаќаат?

    Како прво, освојувањето на повеќето облози во казино е главно врз основа на среќата. Затоа, не постои докажан метод или стратегија за да се извлече подобро од прогресивците на џекпот. Шансите за активирање на прогресивниот џекпот се мали, без разлика колку е голема таа исплата.

Сепак, и покрај малите шанси, скоро сите џекпот прогресивци се освоени во одреден момент. Затоа, не губете надеж и продолжете да се обидувате. Трикот е да се трудите повеќе кога наградата е до небо. Исто така, играјте во регулирани казина бидејќи играта овде е фер и забавна. Но, ништо не е сигурно во сложената индустрија за обложување.

Заклучок

Исто како и лотаријата, обложувачите секогаш ќе се обидуваат да симнат голем прогресивен џекпот. Но, како што беше кажано претходно, пркосењето на овие шанси не е ничија чаша чај. Мора да имате среќа да го направите тоа. Значи, играјте за забава. Никогаш не знаеш! Вашето име можеби е следно на исплатата од повеќе милиони долари.

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Новости