Како да играте во казино за мобилни Bitcoin

Bitcoin

2021-12-21

Ethan Tremblay

Дали знаете како да играте мобилни казино игри со Bitcoin (BTC)? Ако одговорот е да, веќе го имате она што е потребно за да уживате во коцкањето со биткоин. Коцкањето со Биткоин е практично исто како играњето со фиат валути. Но, во овој случај, играчите уживаат дополнителни поволности како што се побрзи трансакции, анонимност и ниски трошоци за трансакции. Овој пост фрла поглед на тоа како функционира!

Како да играте во казино за мобилни Bitcoin

Што е коцкање Биткоин и како функционира?

Биткоинот се појави како изборен начин на плаќање во повеќето мобилни онлајн казина. Тоа е децентрализирана дигитална валута која користи peer-to-peer мрежа за испраќање на трансакциски кодови помеѓу корисниците. Само кажете дека еден администратор како централната банка не ги регулира трансакциите со БТК. Наместо тоа, плаќањата се евидентираат и дистрибуираат во јавна книга наречена блокчејн.

Тоа, рече, депонирањето и повлекувањето на оваа дигитална монета во казино Биткоин е јасна процедура. За депонирање, играчите треба само да создадат сметка во казино, да одат во делот „благајник“ и да ја копираат адресата на Биткоин. Сега одете во паричникот БТК и залепете ја адресата за да префрлите која било сума во паричникот.

Повлекувањето добивки во Биткоин е исто така самообјаснувачки процес. За почеток, отворете го паричникот БТК и копирајте ја адресата. Сега одете во делот за плаќање во казиното, изберете Bitcoin и изберете ги монетите за повлекување. За да ја завршите трансакцијата, залепете ја адресата на БТК и почекајте ги вашите добивки за помалку од 24 часа.

Зошто почесто да играте во казино Биткоин?

Постојат неколку причини зошто треба да го фаворизирате Биткоинот пред другите валути за коцкање. Еве некои од нив:

Брзи и исплатливи трансакции

Со коцкањето со Биткоин, играчите уживаат во скоро инстант трансакции. Додека повеќето казина ги обработуваат депозитите веднаш, повлекувањата може да потраат од 2 до 7 работни дена. Но, Биткоин ги отстранува сите ограничувања на трансакциите, правејќи ги повлекувањата неверојатно брзо. Како што беше кажано претходно, трансакциите со Bitcoin не мора да бидат потврдени од трети страни. Посредниците како банките можат да ги забават трансакциите покрај тоа што ги прават поскапи.

Биткоин бонус за казино

Повеќето мобилни казина не се двоумат да им понудат на играчите бонуси за правење депозити во Биткоин. По креирањето на нова сметка за казино, овие казина нудат ексклузивни бонуси откако ќе направат минимален депозит. Казината, исто така, обезбедуваат попусти и бонуси за депозит за да ги охрабрат играчите на БТК да продолжат да играат. Значи, користете ги бонусите на Биткоин за да ги зголемите вашите шанси за победа во казиното.

Универзално прифаќање

За разлика од другите дигитални монети како Ethereum и Litecoin, Биткоинот е главен во повеќето мобилни казина. Ова е иако повеќето влади допрва треба да го признаат БТК како правен облик на плаќање. Покрај тоа, БТК стана стандарден начин на плаќање овие денови. Затоа, користете го за играње во офшор казина кои не прифаќаат локални валути.

Анонимни трансакции

И на крај, казината на Биткоин не бараат од играчите витални информации како лична карта, е-пошта, возачка дозвола итн. Играчите само треба да се пријават и веднаш да почнат да играат. Ова ги прави казината на Биткоин достапни за играчите во јурисдикции каде што коцкањето е нелегално. Но, не користете плаќања со Bitcoin за сомнителни средства. Властите сè уште можат да следат криминалци, перачи на пари и даночни измамници.

Нешто за нестабилноста на Биткоин

Бидејќи Bitcoin не користи децентрализиран систем за плаќање, тој е познат по својата нестабилност. На пример, само во 2021 година, оваа дигитална валута забележа флуктуирачки цени, тргувајќи помеѓу 30 и 65 илјади долари.

За коцкар, ова може да биде добра или лоша вест. Можете да купите БТК кога тргувате по 50 илјади долари, а потоа да побарате повлекување од казиното кога валутата има вредност од 60 илјади долари. Ова значи убава профитна маржа.

Но, тоа е само теоретско размислување. За да бидете безбедни, погледнете ги работите како политичките турбуленции, универзалните пандемии како Ковид-19 и стапките на невработеност пред да купите БТК. На овој начин, можете да ги предвидите идните ценовни шокови.

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести