PayPal

PayPal е онлајн систем за трансфер на пари кој започна во 1998 година и прерасна во Fortune 500 компанија. PayPal е корисен кога станува збор за плаќања за мобилни казина, бидејќи играчите кои се загрижени за користење на кредитни картички онлајн имаат безбедна и ефикасна алтернатива со PayPal. Корисниците безбедно вчитуваат пари на нивната PayPal сметка и можат едноставно и лесно потоа да ги депонираат средствата на сметката на нивното омилено мобилно казино.

PayPal
За PayPal во мобилните казина

За PayPal во мобилните казина

PayPal работи во 202 земји и 25 валути. Придобивките се експоненцијални бидејќи корисниците можат електронски да префрлаат средства на поединци или бизниси низ јурисдикции, без оглед на валутата. Ова е корисно за бизнисите кои продаваат производи или услуги преку Интернет и за корисниците кои сакаат да купуваат онлајн.

PayPal е толку едноставен за користење, што го прави исклучително привлечен. За да поставите сметка, корисникот се регистрира онлајн и ја регистрира својата e-mail адреса. Корисникот дури и не треба да ги внесува деталите за својата банкарска сметка. Регистрираната адреса на е-пошта на корисникот е сè што треба да се повика кога прима плаќања на неговата PayPal сметка.

За да повлече средства од PayPal, корисникот треба да го потврди својот чек или кредитна картичка. За да ја потврди сметката, PayPal ќе одземе мала сума од картичката (што ќе се врати назад). Корисниците можат да имаат повеќе сметки на нивниот профил. Корисниците го гледаат своето салдо во нивниот е-паричник и ја избираат вредноста што ќе ја испратат на поврзаната сметка.

За PayPal во мобилните казина
Примање средства на сметка на PayPal

Примање средства на сметка на PayPal

Плаќањето мора да се испрати на одредена адреса за е-пошта за да се примаат средства на сметка на PayPal. Ова е единствената информација потребна за корисникот да добие средства. Корисниците ќе добијат е-пошта со известување дека се испратени средства на нивната сметка и ќе побараат од нив да прифатат такво плаќање.

Може да има такси за добиените средства на сметка на PayPal. Такси нема да се наплаќаат ако испраќачот е во иста земја со корисникот и ако испраќачот испраќа пари од неговата PayPal сметка или банкарска сметка (наместо кредитна или дебитна картичка).

Примање средства на сметка на PayPal
Граници на PayPal

Граници на PayPal

PayPal има одредени трансакции и дневни ограничувања за пренос на средства на банкарска сметка, особено лични сметки. Ова во моментов е 5.000 долари по трансакција и дневно, 5.000 долари неделно и 15.000 долари месечно. Ова може да варира во зависност од земјата и валутата од која корисникот пристапува до PayPal.

Како и секој трансакциски софтвер на интернет, корисниците на PayPal се изложени на ризик од измама. Ова е причината зошто корисниците треба да ги знаат и разберат употребите и ограничувањата на PayPal за да бидат свесни за можните измами. Сепак, PayPal останува еден од најбезбедните начини за пренос на пари преку Интернет и за вчитување средства на сметки на онлајн мобилни казино.

Граници на PayPal

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Помина времето кога играчите на мобилните казино се мачеа да го добијат претпочитаниот начин на плаќање. Овие денови, играчите можат да се повлечат и депонираат по телефон преку кредитни/дебитни картички, е-паричници, банкарска жица, па дури и криптовалути.