Debit Card

Дебитните картички се главен начин на плаќање што се споредува со готовина. Тие се речиси слични на кредитните картички во однос на тоа како функционираат, но сосема различни во однос на изворот на парите.

За дебитни картички, потрошената сума секогаш кога се користи картичката мора да биде на банкарската сметка на корисникот.

Парите се префрлаат од банкарската сметка на корисникот за да се задоволат купувањата или плаќањата веднаш кога се користи картичката. Идеално, користењето на дебитна картичка може да се смета за моментален начин за префрлање пари од банкарска сметка на корисник на банкарска сметка на трговец или давател на услуги.

Играчите можат да користат дебитни картички за инстант повлекување готовина, што значи дека можат да дејствуваат како банкоматски картички за таа цел.

Трговците кои дозволуваат поврат на готовина на своите клиенти, исто така, можат да понудат и повлекувања на нивните продажни места заедно со купувањата. За такви, обично постои приложена граница за износот на повлекување.

Во денешно време, дебитните картички се поврзани со трансакциите со мобилни казино. Тоа вклучува правење депозити за финансирање сметки во казино или повлекување добивки од сметките во казиното.

Бројните погодности и придобивки што ги нудат придонесуваат да станат популарни во индустријата за мобилни казино. За трансакции со казино, играчите не мора нужно да имаат физичка дебитна картичка. Тие можат да користат виртуелни дебитни картички доделени од некои банки.

Section icon
Како да направите депозит со дебитни картички

Како да направите депозит со дебитни картички

Скоро сите мобилни казина нудат дебитни картички како начин на плаќање. Тоа е особено случај за двата најпопуларни марки на дебитни картички, Visa и MasterCard.

На мобилни казина исто така, се трудат да вршат плаќања со помош на дебитни картички полесно од другите начини на плаќање. Некои дури прикачуваат бонуси на депозитите направени преку начинот на плаќање.

За да вчита средства на својата сметка за играње, играчот треба прво да се најави на својата сметка за мобилно казино. Мобилното казино мора да биде казино кое прифаќа депозити на дебитни картички. Плеерот потоа може да се движи до страницата за плаќања и да избере дебитна картичка како опција за плаќање депозит.

Тоа ќе го поттикне играчот да ги внесе деталите за неговата дебитна картичка, вклучувајќи го бројот на картичката, името и адресата. По завршувањето, играчот треба да го внесе износот за депонирање и да го одобри плаќањето.

Ако сè се провери, трансакцијата ќе биде обработена, а средствата ќе се појават во мобилното казино речиси веднаш.

Во некои случаи, направените депозити може да не бидат прифатени. Некои од причините вклучуваат недоволна сума на сметката на корисникот и неточни податоци за картичката.

Политиките на банката што ја издава дебитната картичка може да резултираат и со неуспешна трансакција со депозит. Сепак, тоа главно треба да ги загрижува корисниците кои првпат се користат.

Како да направите депозит со дебитни картички
Како да направите повлекување со дебитна картичка

Како да направите повлекување со дебитна картичка

Повлекувањето со дебитна картичка е исто така релативно лесно. Повлечените средства обично се префрлаат на банкарската сметка на играчот. Меѓутоа, за разлика од депозитите, обично е потребно подолго време за да се појават средствата на сметката на играчот.

Процесот на повлекување е на многу начини сличен на оној на депонирање средства. Главната разлика е во насоката во која течат средствата. Играчот треба да се најави на неговата мобилна сметка на казино и да отиде до страницата за повлекувања.

Потоа треба да избере „дебитна картичка“ како опција за повлекување, што ќе го поттикне да ги внесе деталите за неговата картичка.

За првпат повлекувања, играчот ќе мора да ги внесе сите релевантни детали. Играчот ќе треба само да избере која картичка ќе ја користи за последователни повлекувања бидејќи сите детали ќе бидат зачувани, што ќе го направи целиот процес полесен и побрз.

Играчот треба да го потврди и одобри барањето за повлекување, а потоа да чека да се обработи.

Како да направите повлекување со дебитна картичка
Лимит за повлекување

Лимит за повлекување

Повеќето мобилни казина имаат одреден минимален износ што играчите можат да го повлечат од нивните мобилни сметки, обично 10 долари или повеќе.

Максималниот износ за повлекување обично варира од едно до друго казино за мобилни телефони. Истото важи и за времето на обработка, при што повеќето мобилни казина обработуваат повлекувања во рок од три работни дена.

Лимит за повлекување

Најнови вести

Врвни методи за депонирање на онлајн казино во 2022 година
2022-04-02

Врвни методи за депонирање на онлајн казино во 2022 година

Банкарските методи имаат тенденција да се занемаруваат кога станува збор за мобилни казино коцкање. Сепак, тие се клучна компонента на игрите. Сигурен и безбеден начин на плаќање гарантира дека играчите имаат најдобро искуство со коцкање, а спротивното е точно. 

Кои се најдобрите методи за депонирање на мобилни казино?
2022-02-15

Кои се најдобрите методи за депонирање на мобилни казино?

Поради напредокот во казино технологијата во последната деценија, правење депозит за мобилен казино е прилично едноставно овие денови.