Credit Cards

Кредитните картички се платежни картички кои вообичаено ги издаваат финансиските институции за да им овозможат на корисниците да вршат плаќања во секое време и место без користење готовина. Она што ги прави кредитните картички толку популарни е тоа што корисниците не треба да имаат средства на нивните сметки за да вршат плаќања.

Сите платежни трансакции направени преку кредитна картичка обично се форма на долг. Користењето кредитна картичка значи дека корисникот ветува дека ќе го плати потрошениот износ плус други трошоци за алчност на финансиската институција што ја издава. Трансакцијата може да се гледа и како готовински аванс.

Credit Cards

Кредитните картички издадени од повеќето финансиски институции како што се банките обично се направени од пластика. Сепак, има и такви направени од метали, вклучувајќи челик, титаниум и злато.

Ваквите картички традиционално се за ВИП клиенти и доаѓаат со дополнителни поволности и трошоци. Некои финансиски институции нудат виртуелни кредитни картички, обично за клиенти кои имаат намера да ги користат кредитните картички само за онлајн трансакции.

Скоро сите мобилни казина нудат кредитни картички како начин на плаќање. Тоа обично е во обид да привлече уште повеќе клиенти, имајќи предвид дека кредитните картички се меѓу најбезбедните и најпопуларните начини на плаќање за правење трансакции.

Придобивките од кредитните картички обично се потпираат доста на политиките на финансиската институција што ја издава. Придобивките можат да бидат исклучително поволни за мобилните казино играчи, поради што повеќето луѓе ги користат.

Section icon
Како да направите депозит со кредитни картички

Како да направите депозит со кредитни картички

Депонирање на а мобилни казино преку кредитна картичка е прилично едноставна. Тоа е меѓу многуте причини зошто многу играчи на мобилни казино го претпочитаат. Опцијата за плаќање е достапна и во скоро сите мобилни казина, што значи дека играчите не мора нужно да почнат да бараат нови казина што го нудат начинот на плаќање.

Популарноста на кредитните картички ја направи таква што речиси сите квалификувани поединци со добар кредитен рејтинг можат да добијат еден. Повеќето мобилни казина, исто така, се стремат да ги задоволат повеќето клиенти, што значи дека треба да вклучат корисници на кредитни картички.

Постапка за правење депозит во мобилно казино

Вистинскиот процес на правење депозити вклучува играчот да се најави на неговата мобилна сметка на казино и да ја иницира трансакцијата од таму. Играчот треба да го отвори опции за плаќање депозит и изберете ја опцијата за кредитна картичка.

Оттука, тој ќе треба да ги внесе релевантните детали за кредитната картичка, вклучувајќи име, број на картичка и CVV. Тој, исто така, треба да го внесе износот на депозитот и потоа да ја овласти трансакцијата. Ако сè се провери, депозитот ќе се изврши веднаш.

Како да направите депозит со кредитни картички
Како да направите повлекување со кредитна картичка

Како да направите повлекување со кредитна картичка

Мнозинството мобилни казина дозволуваат повлекувања преку кредитни картички. За таквите средствата најчесто се префрлаат на сметката на корисникот. Играчот треба да се најави на неговата мобилна сметка на казино и да отиде до страницата за повлекувања за да поднесе барање за повлекување.

Тој треба да избере кредитни картички како опција за повлекување. Тоа ќе го поттикне да ги пополни податоците за неговата кредитна картичка. Деталите за картичката што претходно се користела за повлекување најверојатно ќе бидат зачувани во системот. Тоа значи дека играчот нема да треба да пополнува многу информации.

Време на обработка на повлекување

Откако ќе се испрати барањето за повлекување, ќе биде потребно време да се префрлат средствата на банкарската сметка на играчот. Времето обично зависи од политиките на мобилното казино. Во повеќето случаи, потребни се еден до три работни дена.

Ограничувања за повлекување

Минималниот износ за повлекување е обично 10 долари, но може да биде значително повеќе во некои мобилни казина. Сите барања за повлекување направени со недоволно салдо на сметката на мобилното казино обично се неуспешни. Максималниот износ за повлекување, исто така, обично зависи од казиното.

Добар дел од нив немаат максимални ограничувања за повлекување, под услов казиното да може да си го дозволи износот. Некои имаат полиси кои им дозволуваат да плаќаат на рати за високи износи за повлекување.

Како да направите повлекување со кредитна картичка
За кредитните картички во мобилните казина

За кредитните картички во мобилните казина

Сите мобилни казина го користат истиот регистриран начин на плаќање за депозити и повлекувања. Овој механизам имплицира дека, ако играчот избере кредитна картичка како негов примарен извор на средства, по дифолт, таа исто така станува поврзана како негов метод за извлекување пари од неговата сметка.

За депозити, постапката е слична на секое друго плаќање преку мобилен, а на корисникот веднаш му се наплатува соодветната сума. Меѓутоа, при подигање пари, сумата се префрла на банкарската сметка поврзана со таа конкретна картичка, што подразбира кратко време на чекање од неколку дена во повеќето случаи.

За кредитните картички во мобилните казина
Како да користите кредитна картичка во мобилно казино

Како да користите кредитна картичка во мобилно казино

За да можете да користите кредитна картичка како начин на плаќање во мобилно казино, таа треба прво да се регистрира на сметката на играчот. Процесот е лесен и брз, бидејќи вклучува само пополнување формулар со информации за кредитната картичка.

Како начин да се потврди валидноста на доставената кредитна картичка, казината понекогаш наплаќаат мала наплата на картичката по процесот на регистрација. Покрај тоа, строго е неопходно повеќето угледни мобилни казина дополнително да го потврдат идентитетот на играчот со валидна лична карта, за да се спречи кражба на идентитет и други видови измами.

Како да користите кредитна картичка во мобилно казино
Прифатени кредитни картички во мобилните казина

Прифатени кредитни картички во мобилните казина

Иако може да има некои исклучоци, скоро сите казина прифаќаат кредитни картички како валиден начин на плаќање за депозити. Visa и MasterCard се највообичаените опции, но дури и картичките на American Express се дозволени во некои мобилни верзии на одредени онлајн казина.

Процесот за регистрирање на која било од овие картички е ист, независен од давателот на услугата, а идентичен е и кај припејд и дебитни картички. Поради проблеми со проверката на идентитетот, кредитните картички се најдобрата опција за играчите, бидејќи тие спречуваат какви било непријатности што може да се појават за време на процесот на регистрација.

Прифатени кредитни картички во мобилните казина

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Помина времето кога играчите на мобилните казино се мачеа да го добијат претпочитаниот начин на плаќање. Овие денови, играчите можат да се повлечат и депонираат по телефон преку кредитни/дебитни картички, е-паричници, банкарска жица, па дури и криптовалути. 

Како навистина функционираат казина преку телефон
2022-03-13

Како навистина функционираат казина преку телефон

Постојат бројни причини да се регистрирате на најдобрите мобилни казина на интернет. Освен вообичаениот фактор на погодност, овие казина им овозможуваат на играчите брзо и лесно да ги финансираат своите сметки за игри преку повеќе начини на плаќање. На врвот на листата се Плати преку телефон и Плати преку СМС. Значи, што точно е плаќање преку мобилен и зошто гејмерите треба да го разгледаат овој банкарски метод?