UK Gambling Commission

Комисијата за коцкање во Обединетото Кралство издава лиценци на различни мобилни казино оператори во земјава. Тие регулираат различни онлајн казино игри како на пр слотови, бинго и игри на маса. Комисијата започна да постои во 2005 година по усвојувањето на Законот за коцкање.

Ова регулаторно тело ја регулира и лотаријата и има издадено лиценци за многу големи онлајн казина, како на пр 22 Облог, 1XBet, и Кралската панда. Овие онлајн казина обезбедуваат и безбедно искуство со игри, така што играчите ќе уживаат и исто така немаат постојани спорови со операторите на казино.

Познато е дека Комисијата за коцкање во Обединетото Кралство е една од најстрогите, но е и фер и тоа значи многу и за играчите и за казината. Тоа исто така значи дека одговорното играње е на место за оние играчи со проблеми поврзани со коцкање

Комисијата е основана во 2005 година и го регулира коцкањето во Обединето Кралство. Тие создадоа тело кое е транспарентно за нивните финансиски и регулаторни активности. Како резултат на тоа, тие добија почит и моќ во индустријата. Сепак, моќта на комисијата вообичаено се користеше за доброто на играчите и на општеството како целина.

Има многу онлајн казина со лиценца од Комисијата за коцкање во ОК. Тие имаат фантастични бонуси и промоции за да го надополнат безбедното играње.

UK Gambling Commission

Најнови вести

Мобилни казино апликации или играње со прелистувач: што е најдобро?
2022-06-22

Мобилни казино апликации или играње со прелистувач: што е најдобро?

Според последните статистики на Комисија за коцкање во Обединетото Кралство, 43% од играчите на казино изберете мобилно коцкање наместо десктоп игра. Сега тоа е доволен доказ дека играчите ширум светот избираат да се коцкаат во движење користејќи ги своите мобилни телефони преку статични десктоп компјутери.