National Gambling Authority of France

Франција има долга историја на игри со многу различни претпријатија за коцкање. Земјата има стотици казина и бинго сали во кои се игра многу години. Франција е исто така дом на рулетот кој бил основан околу 17 век во земјата и многу форми на обложување станале популарни низ историјата на земјата. Казината од тули и малтер им овозможуваат на играчите да уживаат во голем број игри. Сепак, онлајн казината можат да дозволат само одредени видови игри под нивна лиценца.

Игрите во Франција се регулирани и лиценцирани од Националната управа за коцкање на Франција. Тие ги разгледуваат лиценците за коцкање во казино, трки, спортско обложување и лотарии. Сепак, операторите за игри привлекуваат високо оданочување и тоа резултираше со напуштање на некои оператори од индустријата. Тоа значи дека во земјава сè уште работат многу странски оператори без лиценца.

И покрај овие предизвикувачки услови, Франција сè уште ужива во коцкањето во многу форми и има историја на напредок. На пример, тие ја намалија возраста за коцкање од 21 на 18 години во 1987 година. Тоа беше познато како погодно за коцкање во Европа околу тоа време. Ова покажува дека Франција ги цени игрите.

Националната управа за коцкање ќе продолжи да нуди фер и етичко искуство со игри. Сепак, потребна е регулаторна реформа во Франција за да се привлечат повеќе казино оператори и онлајн казина.