Kahnawake Gaming Commission

Канаваке се наоѓа во Канада и доаѓа од индиско име од јазикот Мохавк. Онлајн казина и казина од тули и малтер можат да работат во многу индиски резервации, кои се сметаат за автономни од САД и Канада. Додека коцкањето може да биде нелегално на некои места во САД и Канада, тоа е легално на родните земји.

Регионот Канаваке дава лиценци повеќе од деветнаесет години, пред да постојат многу други комисии и власти за игри ширум светот. Всушност, Комисијата за игри на среќа Канаваке (KGC) е најстарата агенција за лиценцирање во светот. Основана е во 1996 година и почна да издава лиценци за редовни казина. Во 1999 година почна да издава лиценци преку Интернет. Сега нуди неколку различни лиценци. Во моментов опслужува околу 250 онлајн лиценци.

Пристапот на KGC кон регулативата е единствен и ги одразува луѓето кои имаат сопственост над нивните земјишта. Како резултат на тоа, нема авторитативен став за одговорно играње и самоисклучување. Исто така, има многу лабави прописи во споредба со многу други тела за игри од целиот свет.

Комисијата сè уште обезбедува насоки и правила за оние со нејзината лиценца. Како и да е, играчите може да очекуваат безбедно и беспрекорно искуство со онлајн игри.