Cyprus Gaming and Casino Supervision Authority

Кипар е островска држава која се наоѓа во близина на Европа и е позната по своите туристички активности. Играта може да се подели на север и југ од територијата. На југот на островот Кипар има многу малку казина, а коцкањето е легално само на север. Сепак, Кипар е сè уште популарно место за добивање лиценца за онлајн покер, спортско обложување, лотарии, казина и бинго.

Коцкањето беше нелегално на Кипар пред 2012 година и беше казниво со закон, но законодавството се промени таа година. Во 2016 година имаше дополнителни промени кои го отворија Кипар за порегулирано обложување.

Лиценцата издадена од Кипарската комисија за игри значи дека казината и другите оператори мора да се придржуваат до многу правила во рамките на нивниот договор за лиценцирање. Ова резултира со поголема одговорност и транспарентност.

Кипар нуди многу различни лиценци за операторите, а тоа зависи од нивните активности за игри. Сепак, љубителите на казино можат да очекуваат безбедно и етичко искуство во казиното од едно од пореномираните места за да добијат лиценца.

Онлајн казина продолжуваат да работат од Кипар. Нацијата сè уште нуди многу лиценци без оглед на некои строги закони. Проверете некои од онлајн казината со лиценци од Кипар сега.

Cyprus Gaming and Casino Supervision Authority