Punto Banco

Punto Banco е игра со карти која е американска верзија на добро познатиот Baccarat. Оваа игра се игра преку споредба каде картите на играчот се споредуваат со оние на банкарот. Оној со највисок резултат на броеви на картички станува победник.

Punto Banco претходно се играше на казина на земја до воведувањето на онлајн игрите. Играта стана популарна онлајн бидејќи може да се игра во кое било онлајн казино се додека е поврзан на интернет. Секој полнолетен може да отвори сметка онлајн и да почне да игра дури и на мобилни уреди.

Punto Banco
Како да играш

Како да играш

Многу луѓе можеби се запознаени со картичките и различните видови игри што се играат со помош на карти. Ова не значи дека некој ја има потребната вештина потребна за да игра Punto Banco. Punto Banco е поинаков вид на игра со карти која најмногу се однесува на шансите. Оваа игра може да ја играат само максимален број од околу дванаесет играчи. Банкарската титула секогаш му се дава на казиното. Титулата на играчот секогаш му се дава на оној што ќе понуди најмногу во играта. Човек може да стане победник на игра само ако добие резултат 9 или бројка блиску до девет.

На играчите им е дадена опција да се обложуваат или на играчот или на банкарот. Исто така, им се дава шанса да се обложуваат на реми помеѓу играчот и банкарот. Картичките се ставаат свртени надолу и повикувачот ги брои вкупните поени на нив веднаш штом ќе се превртат. Играчот е прогласен за победник ако тој или таа може да постигне вкупно 9 или 8 поени. На играчот му е дозволено да има уште еден удар ако добие поени помеѓу опсегот од 0 до 5. Играчите кои добиваат поени надвор од овој опсег треба да стојат.

Како да играш
Правила

Правила

Секогаш се потребни правила за да се контролира текот на одредена игра. Пунто Бланко не заостанува кога се правилата во прашање. Има голем број фиксни правила кои строго се почитуваат при делењето на картите. Punto Blanco е многу популарна игра поради бројот на едноставни правила што ги има. Почетниците можат лесно да ги научат правилата и да почнат да уживаат во познатата игра. Играта може да дозволи само максимално учество до 12 играчи. Може да се обложи само ако седи на овалната маса каде што се игра играта.

Играчот не може да ја промени одлуката за облогот откако веќе ја ставил. На секоја карта во играта и е дадена вредност. На Џек, Кралеви, Десетици и Квинс им се даваат нула поени. На кецовите им се дава по еден поен. На картичките со броевите од 2 до 9 им се доделуваат бодови според нивните номинални вредности; два вреди два, три вреди три итн. Банкарот секогаш ќе ремизира ако добие вкупен резултат од 0 спрема 2. Ако банкарот добие вкупен резултат од 3, тогаш ќе се смета дека ремизирал против сите играчи .

Правила
Стратегии на Punto Banco

Стратегии на Punto Banco

Ова е игра каде експертите и почетниците имаат речиси еднакви шанси за победа. Играта е прилично лесна за учење и со помош на некои корисни совети, лесно може да се нарече професионалец за кратко време. Може да се смисли и едноставни стратегии кои ќе му помогнат да победи во повеќето игри. Секој играч мора, пред сè, да ги научи основите на играта пред да излезе со споменатите едноставни стратегии за да му помогне да излезе како победник во играта. Еве неколку едноставни стратегии кои можат да помогнат да се освои Punto Banco.

Играчот не треба да се плаши да се обложи против себе. Секогаш е одлично да се обложувате или на банкарот или на играчот. Сепак, многу е подобро да се обложите на банкарот поради правилото за трета картичка што го става банкарот на подобра позиција за победа во играта. Човек исто така може да одлучи да ги забележи шаблоните во играта и да ги искористи во своја полза. Играчите исто така можат да одлучат да се обложуваат на играчот кој претходно ја добил играта. Оваа стратегија може да ги зголеми шансите за победа. Овие стратегии ја прават играта многу позабавна и ги зголемуваат добивките на играчот.

Стратегии на Punto Banco
Играње бесплатно

Играње бесплатно

Лесно е да се игра Punto Banco бесплатно ако некој нема пари или не е подготвен да троши од една или друга причина. Ова е овозможено преку воведувањето на онлајн казина. Повеќето од овие казина нудат бесплатни демонстрации на своите корисници.

Овие демо снимки треба да им овозможат на корисниците да стекнат искуство во играњето на играта и исто така да им дадат време да смислат нови стратегии за победа во играта. Може да добиете и бесплатни совети од овие казина, кои би можеле да помогнат во победничките игри. Овие бесплатни игри, исто така, помагаат во тестирањето на среќата во Punto Banco.

Играње бесплатно
Играње Punto Banco за вистински пари

Играње Punto Banco за вистински пари

Човек лесно може да игра Punto Banco онлајн од каде било низ светот се додека е поврзан на интернет. Играчите може да изберат да го посетат најблиското казино и да ја играат играта користејќи вистински пари. Сепак, не многу играчи го имаат луксузот да пристапат до копнени казина.

Онлајн казина се одлични бидејќи на играчите им нудат огромни бонуси на нивните облози. Тие исто така имаат одлични табели за придружување користејќи вистински пари. Играчот треба да го провери нивото на безбедност на казината пред да учествува во игра со вистински пари. Важно е да се осигурате дека тие се лиценцирани и да го слушаат она што го доживеале другите.

Играње Punto Banco за вистински пари
Историја на Punto Banco

Историја на Punto Banco

Punto Banco е едноставна варијација на надалеку познатиот Baccarat, кој бил развиен во 1400-тите во Италија. Го измислил Феликс Фалгуер. Пунто Банко потоа се појави кога натпреварот се играше во Хавана. Оваа игра потоа се пресели во Соединетите Американски Држави околу 1940-тите.

Играта оттогаш се разви во одлична казино игра. Леснотијата на игра и моделот со среќа ги привлекуваше играчите со текот на годините. Ова ги натера казината во САД да почнат да го вклучуваат во нивните тела. Брзината на секој круг беше исто така добра за играње игри и работеше многу во онлајн игрите.

Историја на Punto Banco