Најдобра Dragon Tiger Мобилно Казино во 2023

Има повеќе во Mobile Dragon Tiger отколку динамиката на играта. Оваа игра со карти ужива богата историја од нејзините корени во Камбоџа до нејзиното модерно место како доминантна карактеристика во казино салите.

Целта на играта е успешно да се предвиди посилната рака, змејот или тигарот. Во некои случаи, играчите може да се задоволат и со нерешено. За да успеат во Dragon Tiger, играчите мора да ги разберат опциите за обложување.

Најдобра Dragon Tiger Мобилно Казино во 2023
Мобилен змеј тигар онлајн

Мобилен змеј тигар онлајн

Dragon Tiger е едноставна, но сепак изразито волшебна игра со карти. Изненадувачки, нема поедноставно мобилна казино игра со толку многу да ги држат обложувачите залепени за нивните рачни држачи. Што е најважно, брзата природа на оваа игра (стандардна рунда трае само 25 секунди), е клучна атракција за повеќето ентузијасти за игри со карти.

Мобилен змеј тигар онлајн
Како да се игра змеј тигар

Како да се игра змеј тигар

Целта на играта е да се одреди која страна или рака има највисока карта. Во некои случаи, играчите може да се задоволат и со нерешено, што резултира кога двете раце имаат слична вредност на картата. Важно е да започнете со разбирање на опциите за обложување за да добиете подобра перспектива за тоа како да победите во Dragon Tiger.

Еве четири главни опции за обложување понудени на масите на Dragon Tiger:

  1. Змеј: Исто така познат како лево, овој облог плаќа 1:1 со процент на уплата од 96,27%
  2. Тигар: Исто така познат како право, овој облог се исплаќа 1:1 со сличен процент на плаќање како облогот змеј
  3. Облог со нерешени: Овој облог се плаќа 11:1 и има процент на уплата од 89,64%
  4. Соодветен облог со вратоврска: Овој облог се добива кога двете раце се со ист костум. Исплаќа 50:1 и процентот на плаќање е 86,02%

Откако ќе ги разберете техничките аспекти вклучени во процесот на обложување, следниот чекор е да започнете со поставување облози. Од играчите се бара да ги одредат износите што треба да ги обложуваат за неколку секунди, процес што може да биде потпомогнат од боите на семафорите.

Покрај рачното поставување облози, има и други опции со помош како што се „Повтори облог“, „Двојно“ или „Поништи“ за да се подобри дејството на обложувањето.

Како да се игра змеј тигар
Правила на змеј тигар

Правила на змеј тигар

Змејот или тигарот? Што се однесува до играњето, примарна цел за секој играч е да одговори на ова прашање додека ги става своите облози. Во секој круг, дилерот дели две карти, една на банкарот, а друга на играчот, „змејот“ и „тигарот“, соодветно.

Играта започнува така што им дозволува на играчите да го стават својот облог на сите можни опции за обложување, по што картите се ставаат на изгледот свртени нагоре. Врз основа на вредностите на картичките, успешното предвидување резултира со победа, додека правењето погрешно значи дека обложуваната сума се губи за куќата, иако не секогаш.

Постојат две главни правила што треба да се земат предвид кога станува збор за ставање облози. Прво, картичките се класифицирани од ниски до високи. Идеално, картите се рангирани од Aces-2-3-4-5-6-7-8-9-10-JQK, при што асовите се најниската вредност на картата, а кралевите се највисоките. Добро свесен дека победува највисоката карта, секогаш постои можност да има нерешено, и тука доаѓа второто правило. Во случај некој играч да се обложи или на Змејот или на Тигарот, но исходот е нерешен, куќата зема половина од обложената сума. Иако е прилично очигледно, од сите раце што може да се играат, куќата секогаш ќе има предност.

Правила на змеј тигар
Стратегија на змеј тигар

Стратегија на змеј тигар

Поради едноставноста на играта, не постои вистински начин да се предвиди исходот на играта, врз основа на мислењата споделени од искусни обложувачи на змеј тигар. Со оглед на ова, наједноставната стратегија овде е да се одредат облози со најниска предност на куќата. Во овој случај, дел од стратешкото би можело да значи обложување само на Змејот или Тигарот, кои имаат најголема предност на играчот, а со тоа и најниска предност на куќата, за разлика од врзените облози. Облозите за врзување, доколку се успешно предвидени, нудат значително поголеми приноси од облозите со змеј и тигар, но сепак со висок ризик.

Постои уште една стратегија што вреди да се испроба кај Dragon Tiger - обложувајте се заедно со последниот победник. Добар дел од обложувачите имаат навика да се обложуваат заедно со претходниот победник со надеж дека ќе фатат низа раце.

Во други случаи, искусните играчи применуваат стратегија за броење карти кога се прикажуваат картичките измешани од казиното, што уште повеќе го намалува работ на куќата. Броењето карти главно се однесува или на следење на оделата или на ниски и високи карти. На тој начин, нивната најлесна стратегија за броење е да ги следат оделата, имајќи предвид дека има само четири можности.

Некои играчи, исто така, одат дотаму што прават некои табели за стратегии.

Стратегија на змеј тигар
Змеј тигар бесплатно

Змеј тигар бесплатно

Едноставната природа на Dragon Tiger им се допаѓа на многу играчи на карти. Сепак, не секој играч кој сака шанса да ја игра оваа игра го има она што е потребно за да игра со вистински пари. Во светло на ова, повеќето мобилни казина Понудете им на обожавателите на Dragon Tiger опција за бесплатна игра за да ги зајакнете.

Повеќето онлајн казина разбираат дека има моменти кога обложувачите треба да играат за забава. Достапноста на Dragon Tiger во режим на бесплатна игра им нуди на играчите шанса да се забавуваат додека ја истражуваат играта или кога испробуваат различни стратегии. Имајќи предвид дека нема пари во игра, бесплатните игри Dragon Tiger несомнено вредат.

Змеј тигар бесплатно
Змеј тигар со вистински пари

Змеј тигар со вистински пари

Играњето Dragon Tiger за вистински пари е наградувано на многу начини. Игрите со вистински пари им даваат можност на обложувачите да уживаат во најдоброто од двата света; задоволство и можност да се заработат пари. Сепак, играњето игри со вистински пари доаѓа со еднакви шанси и за победа и за губење пари.

Колку побрзо играчот го прифати фактот дека победата и загубата се дел од играта, толку подобро. Во светлината на овој факт, најдобриот начин да се оди за играње игри со вистински пари е да се игра со буџет. Буџетот се обидува да го заштити играчот од ризиците да биде вовлечен во играта.

Змеј тигар со вистински пари
Историја на тигарот змеј

Историја на тигарот змеј

Dragon Tiger е варијанта и на Baccarat и на игра со карти Казино војна. Не е ни чудо што играта има блиски сличности со Бакара, додека правилата се конзистентни со оние што се користат во Казино војна. Оваа игра има свои корени во Азија, Камбоџа, да бидам конкретен.

Змеј тигар брзо се здоби со популарност меѓу играчите од различни делови на светот. Како и повеќето казино игри, оваа игра го направи своето присуство во онлајн казината. Вреди да се напомене дека неговата игра ги фаворизира мобилните казино играчи, клучна причина зошто се поголем број обожаватели на Dragon Tiger пристапуваат до гејмерското лоби користејќи паметни телефони.

Историја на тигарот змеј