5 најголеми разлики помеѓу покер и блек џек

Игри

2021-10-06

Ethan Tremblay

Покер и Блек Џек се две од најпознатите игри со карти во светот. Всушност, двете од овие игри се две од најпознатите казино игри во светот. Овие игри не се само една од најпопуларните игри офлајн, луѓето сакаат да играат Блек Џек онлајн и сакаат да играат покер онлајн.

5 најголеми разлики помеѓу покер и блек џек

Еве некои од најдобрите покер страници:

  1. Покерстари
  2. IDN покери
  3. 888 покер
  4. Победнички покер

Еве некои од најдобрите страници за Блек Џек:

  1. Кралскиот Вегас
  2. BigSpinCasino
  3. Руби Форчн
  4. Казино г-дин спин

5 најголеми разлики помеѓу покер и блек џек

Разликите помеѓу Покер и Блек Џек се повеќе од 5, но со читање за овие 5 разлики ќе разберете колку се разликуваат двете игри.

Правила наспроти креативност

Блек Џек е малку сложен за разбирање на почетокот, но штом играчот добро ќе го разбере, нема многу простор за креативност. Има збир на правила и следејќи ги тие правила, секој може да стане одличен играч на Блек Џек. Ова не значи дека нема простор за креативност во Блек Џек, но просторијата не е голема.

Покер играчите исто така следат збир на правила и стратегија, но за разлика од играчите на Блек Џек тие исто така многу се потпираат на креативноста. Покер играчите можат да направат многу промени во основната стратегија и со правилен потег под соодветни околности, можат да добијат огромна предност во конкуренцијата.

Ако некој сака да стане одличен играч на покер, не може да го стори тоа без да биде неверојатно креативен.

Брзо наспроти бавно

За почетниците кои сакаат да ги подобрат своите шанси за победа многу побрзо, Блек Џек е многу подобра опција во споредба со покерот. Ова е едноставно затоа што Блек Џек не бара од неговите играчи да имаат високо ниво на вештини за да ги подобрат своите шанси.

За да стане прилично добар во Блек Џек, играчот треба само намерно да ја игра играта од 100 до максимум 200 часа.

Истото не може да се каже за играчите на покер. Играчите можат да го сфатат главниот концепт во рок од 10 минути, но за да станат прилично добар покер играч мора да продолжат да вежбаат 1-2 години, а во некои случаи и подолго.

Конкурентност

Генерално, играчите во покер се многу поконкурентни од играчите во Блек Џек. Причината е дизајнот на играта. Во Блек Џек играчите се натпреваруваат против куќата. Во покер, тие се натпреваруваат еден против друг.

Дружење

Бидејќи играчите на Блек Џек играат против куќата, тие не мора да разговараат со други играчи. Тие можат да го направат тоа за уживање, но ако не сакаат, имаат избор. Покерот од друга страна бара комуникација помеѓу играчите. Затоа, кога играте покер, играчот мора да комуницира со другите, дури и ако тие не сакаат.

Неволја

Одличниот играч на покер секогаш е задоволен од неволјите. Истото не може да се каже за секој голем играч на Блек Џек.

Причината е што покерот вклучува различни измамнички техники и еден тон блефирање, додека Блек Џек е прилично едноставен и предвидлив.

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Новости