Руми

Rummy е игра со карти со два до шест играчи. Играта настана во раните 1900-ти и потекнува од мексиканската игра Конкијан. Има многу опции за играње рами онлајн преку мобилно казино.

Целта на играта е да се ослободат од сите карти со градење спојувања кои се групирања на карти со три или повеќе вртења (истиот костим се зголемува или намалува редоследот) или три или повеќе од еден вид. Пример за трка може да вклучува Ace of Clubs, Two of Clubs и Three of Clubs. Комплет може да биде седум од срца, седум од клубови и седум од дијаманти.

Десет карти обично им се даваат на играчите. Остатоците од картичките се ставаат со лицето надолу во куп познат како залиха. Играчите се обидуваат да трчаат, поставуваат или отпуштаат карти. Отпуштањето картички значи нивно ставање на кој било друг спој на масата. Ако ова не е можно, тогаш можно е и да се фрлаат картички на купот на средината на табелата.

Играчите мора да бидат први што ќе ги положат сите карти за да бидат победници. Останатите играчи постигнуваат казна за држење карти кога ќе биде прогласен победникот. Картите со лице добиваат 10 поени, асовите еден поен, а останатите заработуваат осум поени. Играчот со најмал резултат победува.

Чиста низа е најдобрата комбинација. Вклучува три карти од ист костум и по ред. Исто така, најдобро е играчите да трчаат со карти во средината на оделото. Многу е поедноставно да се направат секвенци со користење на овие картички наместо да се користат високи или ниски.

Фрлањето карти кои вредат најмногу е најдобрата идеја. Ако го направите ова на брз начин, добивате рака исполнета со картички со ниски резултати.

Правилата за рами често зависат од изборот на играчите. Тие можат да одлучат колку рунди и кога треба да заврши играта врз основа на резултат. Руми е забавен и јасен мобилни казино игра.

Руми
Што е Руми?