Мини Бакара

Mini Baccarat е едноставна игра со карти позната во филмовите за 007 Бонд. Тоа е популарен избор меѓу богатите и славните. Има и многу мобилни казина со оваа толпа задоволство.

Целта на играчите е да се приближат до 9 поени. Тие можат или да се обложуваат на победата на дилерот или на играчот. Исто така, можно е да се обложите на нерешено. Играчот и дилерот добиваат по две карти свртени нагоре од дилерот.

Играчите добиваат поени за различни картички. Еден кец е 1 поен, 2-9 е точно колку што го демонстрираат и со кои се соочуваат картите добиваат 10 поени. Ако вкупниот број на играч е 5, тогаш се извлекува карта. 6 или 7 поени е штанд. Ако дилерот или играчот има 8 или 9, тогаш победува повисоката рака. Ако вредноста на раката е повеќе од 10, тогаш таа се одзема. Играчот добива коефициент 1-1, облозите на Банкер плаќаат 1-1 (минус провизија). Нерешено плаќа 8-1.

Правилата за мини бакара се релативно лесни и новите играчи можат само да седат назад и да прават мали облози додека не се чувствуваат посигурни. тогаш е можно да се примени мини стратегија за бакара.

Еднострана стратегија значи постојано обложување на истиот облог бидејќи математички е докажано дека шансите се зголемуваат ако останете со истиот облог.

Друга стратегија се нарекува стратегија за пароли која ги зема предвид победите во редови. Кога играчот ќе победи, најдобро е да се зголеми облогот, а загубата да се намали.

Обратна стратегија значи дека нова победа ја зголемува веројатноста следната рунда да биде поразена. Нова загуба значи дека веројатноста за победа се зголемува. Играчите започнуваат со минимален облог и соодветно го зголемуваат или намалуваат облогот. Третиот пораз по ред значи дека играчите треба малку да го зголемат облогот. Победа значи дека играчот треба малку да се намалува со секоја трета победа.

Оваа мобилна казино игра е едноставна и бара само некоја едноставна стратегија за да ги зголемите шансите за победа.

Мини Бакара
Што е Mini Baccarat?