Крепс

Зарове онлајн е една од највозбудливите и најпредизвикувачките игри. Сè додека не се облече во оваа мобилна форма помина низ многу промени и прилагодувања на правила. Модерната онлајн верзија потекнува од старата игра со коцки наречена хазард, усвоена од Европа и донесена во САД на почетокот на 19 век.

Како и секоја активност од виртуелната ера се пресели во онлајн опкружувањето, така се случи и со една од најфасцинантните игри.

Зарове онлајн во мобилните казина нудат најдобри шанси, а исто така и мала предност на куќата. Дополнително, во виртуелното опкружување, играта е секогаш достапна обезбедувајќи уникатно искуство без оглед на физичкото место.

Крепс
Како да играте игра на зарове

Како да играте игра на зарове

Играта се игра со две коцки. Оној што фрла коцка се вика стрелец. Кругот на игра на зарове започнува со ролна што излегува. Излез-аут се однесува на првото фрлање коцки или првото фрлање од новата рунда за обложување. Откако ќе се фрлат коцките и ќе се открие резултатот, има три исходи:

Природниот

Ова значи дека збирот на фрлањето на коцката е 7 или 11. Со овој резултат, коцкарот победува и повторно ја фрла коцката.

Игра на зарове

Овој резултат се нарекува и Змиски очи. Загубен резултат е таа сума 2, 3 или 12. Сепак, рундата не е завршена.

Точка

Со резултат на оваа ролна, Точката се воспоставува. Ова значи дека вкупната ролна од 4, 5, 6, 8, 9 или 10 ќе го означи Поенот. Во овој случај, коцкарот ќе ги фрли коцките, повторно и повторно додека не го погоди истиот број. Не е неопходно да се биде во иста комбинација на коцки како порано. Ако шансите не се поволни и играчот постигне 7, тоа ќе резултира со губење на облогот. Дополнително, во оваа конкретна фаза, исходот на коцките се нарекува седум аут и со тоа, рундата за обложување завршува.

Како да играте игра на зарове
Општо валидни зарове Правила

Општо валидни зарове Правила

Секое онлајн казино може да постави свои правила за глупости на интернет, според неговата политика, но главниот сет на правила во врска со исплатите и облозите е генерално валиден. Играта се игра со две коцки и коцкарите наизменично ги фрлаат коцките. Фрлачот на коцки се нарекува „стрелец“. Стрелецот мора да се обложи во областите „Победи“ и/или „Не победи“. Овие точки се нарекуваат и „Помини“ и „Не поминувај“ и ги претставуваат основните облози во игра на зарове. Облогот мора да биде поставен на минималните и максималните вредности на табелата. Играта се одвива во кругови и облозите се засноваат на исходот од рундата.

Секоја рунда глупости се состои од две фази: излегување и точка. За да се започне тркалезни коцки се преместуваат налево и стрелецот прави ролирање со излез. Коцките мора да се фрлат во правец на подалечниот заден ѕид и обично е задолжително да се удри во ѕидот. Дополнително, двете коцки мора да се фрлат истовремено. Исходот на коцки од два, три или дванаесет значи загуба за оние кои се обложуваат на линијата Pass, но фрлањето 7 или 11 ќе доведе до победа. Излегувачка ролна од 4, 5, 6, 8, 9 или 10 ќе ја означи Точката. Повеќе детали може да најдете во делот Како да се игра.

Општо валидни зарове Правила
Стратегија за игра на зарове

Стратегија за игра на зарове

Пред да започнете со коцкање мора да има подготовка и план. Планот мора да вклучува одреден број елементи и добро дефинирана стратегија. Во сите стратегии може да се разликуваат два главни трендови:

Конзервативна стратегија

Помалку ризичен и поодговорен облог треба да се врти околу линијата Pass/Не поминувај и Дојди/Не доаѓај. Со нивно придржување предноста на куќата ќе се минимизира до 1,41 отсто. Во оваа ситуација, може да има само 4 можности за губење: ако стрелецот погоди 2, 3 или 12 за време на сесијата за излегување или исход од 7 по означениот број на поен.

Агресивна стратегија

На спротивната страна, главните облози за агресивен стил се облозите со тешки начини. Овие облози може да се реализираат само на броевите 4, 6, 8 или 10. Потешкиот начин исто така се смета за „двојки“ и бара исход на коцки 2:2, 3:3, 4:4 или 5:5 претходно. се појавува 7 или лесно ролирање што изнесува помалку од наведените броеви.

Колку е поризичен облогот, толку е поголема добивката. За тешко 6 (3:3) или тешко 8 (4:4), исплатата е 9 спрема 1. А тешко 4 (2:2) или тешко 10 (5:5) е плаќање 7 спрема 1 со работ на куќата од 11,11 проценти.

Стратегија за игра на зарове
Игра на зарове онлајн бесплатно

Игра на зарове онлајн бесплатно

Една од најценетите и играни игри е глупости. Како и секоја друга популарна игра меѓу играчите, зарове беше усвоен од многу онлајн казина. Повеќето мобилни казина ја обезбедуваат играта и во режим на бесплатна игра. Ова е една од најдобрите можности за учење и совладување на правилата на играта.

Практиката го прави подобро

Играњето на играта бесплатно без изгубени пари е пријатна активност, но надвор од ова, има поголема придобивка. Вежбањето, совладувањето на правилата и стекнувањето искуство ја прави разликата помеѓу почетник и мајстор. Дополнително, пред коцкарот да се префрли на игра со вистински пари, тој може бесплатно да ја тестира својата среќа.

Игра на зарове онлајн бесплатно
Зарове со вистински пари

Зарове со вистински пари

Коцкањето и победата се едно од најатрактивните и највозбудливите чувства. Но, играњето со вистински пари секогаш вклучува ризик. За да се минимизира ризикот што е можно повеќе, секој играч треба да земе предвид некои основни упатства. Поставувањето буџет и секогаш придржување до него ќе спречи дополнително губење.

Совладувањето на правилата на играта ќе заштити од погрешни избори и грешки кои можат драстично да го намалат буџетот.

Избегнувањето на пијанство ќе обезбеди остар и бистар ум и ќе доведе до урамнотежена игра.

На крајот, не пречекорувањето на буџетот и знаењето кога да се заврши играта ќе спречи дополнително губење.

Зарове со вистински пари
Историја на игра на зарове

Историја на игра на зарове

Играта со зарове е втора по популарност по блек џек. Неговото потекло може да се најде во древна игра со коцки наречена Hazard. Во овој конкретен случај, името опасност потекнува од замокот наречен Хазарт. Додека чекале да го опсадат замокот околу 1125 година, крстоносците ја играле оваа игра со две коцки.

Со текот на вековите играта еволуираше и од Лондон беше воведена во Њу Орлеанс во раните 1800-ти, од млад коцкар од богато семејство. Со оваа транзиција, правилата беа поедноставени и името crabs (кое во опасност ги симболизираше броевите два и три, броевите кои моментално губат), со погрешен изговор се претвори во глупости.

Историја на игра на зарове

Најнови вести

Историја на игрите со коцкање со коцка
2021-12-03

Историја на игрите со коцкање со коцка

Коцките се квадратни коцки што може да се фрлаат со најмногу шест точки со страни кои имаат исто толку точки. Тие вообичаено се користат за генерирање случајни броеви во игри со коцкање со коцки, како што се craps и Sic Bo. И благодарение на современите технолошки достигнувања, игрите со коцки сега се главен во најдобрите мобилни казина на интернет.

Најдобри мобилни казино игри за почетници
2021-11-29

Најдобри мобилни казино игри за почетници

По регистрирањето во најдобрите мобилни казина, повеќето почетници сметаат дека колекцијата на игри е малку поразителна. Тоа е затоа што овие казина имаат море од автомати и варијанти на игри на маса. Значи, каде започнува почетниот играч на казино? Подолу е комплетната листа на најдобрите мобилни казино игри за зелени раце.

Најдобрите мобилни казино игри за играње како почетник
2021-11-03

Најдобрите мобилни казино игри за играње како почетник

Идејата за коцкање во врвните мобилни казина преку Интернет може да изгледа едноставно на хартија додека не ја пробате. Тоа е затоа што откако ќе пронајдете најдобро оценето мобилно казино и ќе ја финансирате вашата сметка, следната пречка е да откриете кои игри претставуваат вистинска вредност за парите.

Како да станете професионален играч на игра на зарове
2021-01-11

Како да станете професионален играч на игра на зарове

Кога станува збор за играње на најпопуларните онлајн казина, глупости секогаш се на денешното мени. Понудено во уникатни и традиционални формати, ова е несомнено едно од најзабавните казино игри да играат и да победуваат големи. Сепак, почетниците може да се чувствуваат исплашени на почетокот играјќи глупости. За среќа, овој водич има неколку едноставни, но ефективни совети за да ви даде предното стапало да игра глупости и евентуално да започнете да заработувате профит.