Карибски Студ

Caribbean Stud е еден вид на покер што може да се игра преку а мобилни казино. Слично е на покер со 5 карти. Разликата помеѓу покерот Caribbean Stud и покерот со 5 карти е недостатокот на блефирање и повеќе можности да се скрие раката од дилерот. Caribbean Stud се појави во 1980-тите и стана попопуларен како што растеше онлајн покерот на карибите.

Caribbean Stud бара раката на играчот да ја победи само раката на дилерот, а не на другиот играч на масата. Ги користи истите типови на раце како покер.

Секој играч започнува со ставање пари на масата за анте облогот. Ова е важно бидејќи ја одредува сумата што се коцка подоцна. Секој играч добива пет карти свртени надолу. Дилерот добива пет свртени карти, исто така, при што едната е свртена нагоре. Играчите потоа ги гледаат нивните карти, избираат да ги преклопат картите и да го изгубат влогот ante. Тие, исто така, можат да повикаат да продолжат да играат, за што е потребно двојно внимание. Анте од 5 долари ќе стане 10 долари за да продолжите да играте. Кога сите играчи ќе ја преклопат или повикаат, тогаш дилерот ја открива нивната карта.

Картите на дилерот мора да се квалификуваат со Ас и Крал за да ги прифатат играчите. Ако дилерот не се квалификува, тогаш играчите ги добиваат облозите што ги ставаат.

Играчите победуваат со подобра рака и ако не, тогаш облозите се губат. Платената сума ќе ја вклучи антената, а остатокот зависи од типот на раката, почнувајќи од пар кој плаќа дури пари до Royal Flush кој плаќа 100-1.

Треба да се користи некоја основна стратегија за да се зголемат шансите за победа. Обложувајте се со пар или подобро или со кралот на кецот и една друга карта се совпаѓаат со картата на дилерот. Обложувајте се со Ace King Queen или Ace King Jack и сите други карти што одговараат на над картичката на дилерот. Ова се само неколку стратегии и играчите треба да направат некои истражувања пред да се обложуваат.

Карибски Студ
Што е Caribbean Stud?

Најнови вести

Водич за сите варијации на онлајн казино покер
2021-06-21

Водич за сите варијации на онлајн казино покер

Кога поставувате сметка за онлајн казино, првата игра што треба да се игра е најверојатно слот машина. Тоа е делумно затоа што повеќето казина ја спакуваат оваа игра во повеќето од нивните бонуси за добредојде. Но, длабоко во водите лежи веројатно најпрофитабилната мобилна казино игра - видео покер.