Интриги зад развојот на најдобрите мобилни казино игри

Игри

2021-09-04

Benard Maumo

Растечкиот пазар на интернет и паметни телефони на глобално ниво виде дека многу од традиционалните посетители на казино сакаат да играат игри директно на нивните телефони. За среќа, нивната желба е исполнета бидејќи илјадници наслови на игри се достапни на најдоброто мобилно казино.

Интриги зад развојот на најдобрите мобилни казино игри

Но, иако љубопитноста ја уби мачката, во ред е да се запрашаме како се развиваат мобилните казино игри. Значи, што се случува за време на развојот на казино игри? Прочитајте за да откриете!

Разберете ја демографијата на пазарот

Исто како и со секоја нова бизнис одлука, треба да започнете со дефинирање на вашиот пазарен пејзаж. Направете целосна анализа на вашите наменети играчи и конкуренти за да се осигурате дека нема да наидете на спротивставени ветрови откако ќе го лансирате производот.

  • Иако има стотици точки што треба да се земат предвид, подолу се главните?
  • Дали таргетирате играчи на видео слот или играчи на маса?
  • Кои се категориите на игри со најдобри перформанси во таа област?
  • Кои социјални карактеристики ќе ги возбудат вашите целни играчи?
  • Колку вашата игра ќе биде различна од вашите конкуренти?

Одговорете на овие прашања и на многу други, и сигурно ќе имате топол прием откако ќе ја започнете вашата прва игра.

Одлучете за програмскиот јазик

Втората работа што треба да ја земете во предвид кога развивате мобилна казино игра е програмскиот јазик што треба да го користите. Овде, ќе одлучите за главните алатки за дизајн и видот на платформата на која сакате да ја играте играта.

Тоа, рече, JavaScript, CSS и HTML5 се одлични опции ако сакате да развиете апликација за повеќе платформи. Во овој случај, HTML5 користи стандардни веб технологии, што значи дека вашата игра ќе може да се игра на кој било ажуриран веб-прелистувач. Сепак, има некои недостатоци како ограничен пристап до хардвер како камера и микрофон.

Ако сакате да развиете апликација за игра строго за iOS или Android, Swift за првиот и Java или Kotlin за Android се добри опции. Непотребно е да се каже дека е подобро да се користи програмски јазик како HTML5 кој нуди меѓуплатформска компатибилност.

Вклучете функција за повратни информации

Не очекувате да ја подобрите понудата на вашите производи без искрени повратни информации од играчите, нели? Затоа, од суштинско значење е да се додаде механизам за комуникација со корисниците на еден или друг начин. Оваа функција на екранот треба да биде информативна и ненаметлива.

За среќа, ќе ги добиете сите овие информации штом вашата мобилна казино игра ќе започне во живо на Play Store или App Store. Но, главната поента е секогаш да пронајдете канал за собирање повратни информации од играчите и редовно подобрување на вашата апликација за коцкање. Во оваа конкурентна индустрија, ништо не е совршено.

Што е со себе?

При дизајнирање а игра за мобилни казина, сите ваши мисли и ум се на тоа да ги импресионирате гејмерите. Но, реалноста е дека треба да имате план за монетизација. На едноставен јазик, играта треба да претставува добар поврат на инвестицијата. На крајот на краиштата, потрошивте многу часови и средства за развој на ова ремек дело.

Имајќи го тоа на ум, постојат два начини за приходи за мобилни казино игри. Тие вклучуваат платено рекламирање или валута во апликација. Вообичаено, повеќето развивачи на мобилни казино игри ќе го користат второто, каде што гејмерите плаќаат за да играат. Што се однесува до платеното рекламирање, компаниите генерираат провизии за приходи од рекламните мрежи.

Значи, одлучувањето за приливот на приходи што ќе се користи е фундаментално важно. Ако одите на валута во апликацијата, проверете дали сте проучиле што нудат вашите конкуренти. Од друга страна, ограничете ги рекламите во апликацијата, за да не бидат досадни. Можете дури и да ги примените и двете во вашата игра.

Заклучок

Како што можете да видите, развојот на најдобрата мобилна казино игра е единствен предизвик. Трикот е да се осигурате дека вашата наменета публика ќе ги добие возбудата и возбудата од реалниот свет на играње искуство. Запомнете, целта секако ги оправдува средствата ако внимателно се планираат.

Најнови вести

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички
2022-09-21

Депозит по телефон наспроти казина со кредитни картички

Новости