Зошто да играте страничен облог од Блек Џек?

Блек Џек

2021-11-19

Eddy Cheung

Кога станува збор за едноставноста и профитабилноста, блек џек е рангирана на врвот меѓу другите онлајн казино игри. Со вистинската стратегија, оваа игра е лесна за учење и им овозможува на играчите да го спуштат работ на куќата на помалку од 0,50%. Како тоа да не е доволно, играта додава слој на сложеност преку странични облози.

Зошто да играте страничен облог од Блек Џек?

Значи, што точно е страничен облог за блек џек и како функционира? Овој водич за блек џек има одговори на овие прашања, плус многу други.

Што е страничен облог за блек џек?

Како што сугерира името, страничниот облог за блек џек е дополнителен облог што се става во блек џек игра. Вообичаено, облогот се врши на почетокот на секое коло, при што играчите предвидуваат која карта ќе ја добие дилерот или играчот следната.

Бидејќи не можете да го предвидите исходот од страничните облози за блек џек, овие облози најчесто се сметаат за игри на среќа. Но, се разбира, стручните бројачи на картички сè уште можат да излезат од оваа ситуација.

Стандардни странични облози за блек џек во повеќето онлајн казина

Сега кога знаете што е страничен облог за блек џек, време е да знаете кои да ги очекувате во најдобрите мобилни казина преку Интернет. Тие вклучуваат:

Осигурување

Осигурувањето е најчестиот страничен облог во играта на блек џек. Овој облог им овозможува на играчите да се заштитат од блек џек во случај дилерот да држи кец нагоре. Иако облозите за осигурување им дозволуваат на играчите да обложуваат половина од својот влог, тие се сметаат за „облози за цицање“ затоа што ќе се обложите дека дилерот има блек џек.

Совршени парови

Овој страничен облог главно зависи од картата на играчот. Се исплаќа во случај на играчот да му поделат двајца од еден вид. Прво, мешаниот пар се исплаќа со 5:1 ако добиете картички со слична вредност, но во различни бои и костуми. Второ, можете да го добиете обоениот пар што се исплаќа во 12:1 ако картичките имаат идентични вредности и бои. Потоа, тука е совршениот пар кој плаќа со 25:1 ако добиете две слични картички.

21+3

Во страничниот облог за блек џек 21+3, ќе добиете исплата ако картата на дилерот и двете карти на играчот одговараат на некоја од овие комбинации:

  • Флеш - ќе добиете исплата 5:1 ако сите картички се соодветни.
  • Директно - овој облог се исплаќа со 10:1 ако сите карти се од истовремени рангирања, но се различни. Тоа може да биде 5, 6, 7, итн.
  • Стрејт флеш - ако добиете соодветни карти во последователни рангови (т.е. 5, 6, 7), ќе победите со стапка од 40:1.

Тројца од еден вид – Во овој страничен облог за блек џек, играчот победува со стапка од 30:1 ако картите се со различна боја. Меѓутоа, ако добиете картички со слична вредност од ист костум, стапката е 100:1.

Покрај овие вообичаени странични облози, веројатно ќе наидете и на нови странични облози како:

  • Кралски натпревар - Во овој страничен облог, ќе уживате во возбудлива исплата од 5:2 за соодветните картички на играчот. Исто така, стапката од 25:1 се применува за прилагодени крал и кралица.

  • Супер седумки – Овој страничен облог се исплаќа доколку една или повеќе седум се поделат меѓу картите на играчот. Ако 7 е првата карта на играчот, се применува стапка од 3:1. За две непогодни 7-ки, овој облог се исплаќа со 50:1, со 100:1 за соодветни 7-ки. Исто така, ако несоодветната 7 е третата поделена карта, стапката е 500:1 со огромни 5000:1 за соодветните.

  • Над/под 13 – Во овој облог, ќе освоите дури и пари со предвидување дали вкупната сума на играчот е поголема или помала од 13. Интересно е што точно 13 ќе изгуби во некои казина.

Дали страничните облози вредат за трудот?

Сигурно се прашувате дали да поставите страничен облог за блек џек или не. Да, страничните облози за блек џек се добри колку што доаѓаат. Тие ви дозволуваат да играте за подолги коефициенти што во превод значи поголеми победи. На пример, страничниот облог „Супер седум“ ве изложува на коефициент за победа до 5000:1.

За жал, работ на куќата постојано расте во страничните облози за блек џек. Многупати, работ на куќата ќе достигне 10% или дури и повеќе. И како што можеби веќе знаете, повисокиот раб на куќата секогаш ќе ви изгуби повеќе пари на долг рок.

Најнови вести

Superna Kalle именуван за главен директор за стратегија и содржина во Aristocrat
2023-09-25

Superna Kalle именуван за главен директор за стратегија и содржина во Aristocrat

Вести