Сите 90 бинго сленгови и што претставуваат

Бинго

2021-10-12

Katrin Becker

Дали некогаш сте гледале игра со Бинго и сте се запрашале што значат тие рими што повикувачот ги извикува? Ако одговорот е да, тоа значи две работи.

Сите 90 бинго сленгови и што претставуваат

А) Вие сте комплетен почетник. Б) На вистинското место сте затоа што ќе ве научиме на значењето на сите 90 сленгови.

Пред да започнеме, да ја дефинираме целта на овие сленгови. Целта на сленгот на Бинго е да разјасни кој број се црта. Едноставното кажување на бројките би ги направило работите едноставни, но кажувањето Збогум тинејџери звучи многу позабавно од 19.

Бидејќи игрите се претпоставува дека се забавни, сленгите на Бинго имаат совршена смисла. Сега ја знаете целта на овие сленгови, ајде да разговараме за тоа кој број го претставува секој сленг.

Термините на Бинго и нивното значење

Ќе го напишеме терминот до бројот што го претставува.

 1. Окото на Кели

 2. Една мала патка

 3. Шолја чај

 4. Тропајте на вратата

 5. Жив човек

 6. Том Микс

 7. Среќен седум

 8. Градинарска порта

 9. Докторски наредби

 10. Слепи 10

 11. Нозе 11

 12. Една дузина

 13. За некои несреќни

 14. денот на вљубените

 15. Млад и заинтересиран

 16. Слатка 16

 17. Стара Ирска

 18. Доаѓањето на возраст

 19. Збогум тинејџери

 20. Две мали патки

 21. Кралски поздрав

 22. Две мали патки

 23. Ти и јас

 24. Два дузина

 25. Патка и нуркаат

 26. Изберете и измешајте

 27. Порта на рајот

 28. Прекумерна тежина

 29. Подигни и блесне

 30. Валкана Герти

 31. Стани и трчај

 32. Тока Мојот чевел

 33. Сите дрвја

 34. Побарајте повеќе

 35. Скокај и живеј

 36. Три дузина

 37. Повеќе од 11

 38. Божиќна торта

 39. Чекори

 40. Непослушен 40

 41. Време за забава

 42. Мечо Пух

 43. Долу на колена

 44. Испуштени фиоки

 45. На пола пат

 46. До трикови

 47. Четири и седум

 48. Четири десетици

 49. компјутер

 50. Половина век

 51. Дотерување на палецот

 52. Недели од годината

 53. Заглавени во дрвото

 54. Исчисти го подот

 55. Живи змии

 56. Дали таа вредеше?

 57. Сорти на Хајнц

 58. Натерајте ги да чекаат

 59. Брајтон линија

 60. Пет десетици

 61. Пекари пунџа

 62. Вртење на завртката

 63. скокоткај ме 63

 64. Црвена сурова

 65. Старосна пензија

 66. Кликнете со кликнување

 67. Направено во рајот

 68. Изберете партнер

 69. Во секој случај

 70. Три поени и 10

 71. Тресок на тапанот

 72. Шест дузина

 73. Пчела кралица

 74. Продавница за бонбони

 75. Настојувај и се труди

 76. Тромбони

 77. Сите седуммина

 78. Рајската порта

 79. Уште еднаш

 80. Не јадеше ништо

 81. Застани и бегај

 82. Директно преку

 83. Време е за чај

 84. Седум десетици

 85. Останувајќи жив

 86. Помеѓу стапчињата

 87. Торки во Девон

 88. Две дебели дами

 89. Скоро таму

 90. Врвот на продавницата

Заклучок

Како што можете да забележите со читање на оваа листа, нема да ги запаметите сите поими одеднаш. Исто така, во зависност од тоа каде играте, може да видите некои термини што не сте ги виделе на оваа листа. Клучот за инстинктивно да знаете кој број го претставува секој поим и да не се срамите себеси е да продолжи да игра онлајн Бинго.

Добрата вест е дека секогаш можете да се повикате на оваа листа и да проверите што значи терминот додека не ги запаметите сите 90 поими на вашите прсти.

Најнови вести

Superna Kalle именуван за главен директор за стратегија и содржина во Aristocrat
2023-09-25

Superna Kalle именуван за главен директор за стратегија и содржина во Aristocrat

Вести