Дали повеќе млади коцкари играат бинго онлајн?

Бинго

2021-10-20

Бингото е еден од главните потпори мобилни казино игри на која било сериозна страница или апликација за казино. Играта е неверојатно директна за играње со куќен раб погоден за играчите помал од 2%.

Дали повеќе млади коцкари играат бинго онлајн?

Но, да бидам искрен, бингото не е популарно меѓу младите момци како видео слотови. Всушност, играта често се смета за „мила“ за постарите играчи. Па, зошто е тоа така? И дали работите веќе се менуваат? Еве ја вистината!

Кратка историја на Бинго

Бинго е игра на среќа на маса каде што гејмерите ги отфрлаат броевите на картичките додека повикувачот ги влече картичките по случаен избор. Во оваа игра заснована на среќа, победникот обично е првиот играч што ќе ги означи сите нивни броеви.

Имајќи го тоа на ум, бингото е измислено уште во 16 век (конкретно 1530) во Италија. Потоа, играта се прошири како шумски пожар во други европски земји како ОК и Франција во 18 век.

Во Велика Британија, бингото беше неизмерно популарно, што доведе до воведување на Законот за обложување и коцкање во 1960 година.

Сепак, повеќето од овие сали се главните причини зошто бингото денес се смета за игра на постарите луѓе. Тоа е затоа што постарите играчи ги наполнија бинго салите во обид да го зграпчат пленот.

Но, тој стереотип брзо се менува по лансирањето на првата онлајн страница за бинго во 1996 година. Денес, ќе најдете кое било онлајн казино со бинго.

Како да играте Бинго онлајн

Како што беше кажано претходно, играњето бинго вклучува кредање на броеви на билет. Вообичаено, стандардниот билет за бинго има 27 празни места со три реда и девет колони.

Играчите наоѓаат четири празни места и пет броеви на секој ред. Од друга страна, секоја колона има најмногу три броја подредени во зависност од компанијата.

Кога играте бинго онлајн или офлајн, започнете со купување билет и почекајте да се повика првиот број. Ако бројот е на вашиот билет, пречкртајте го. Првиот човек што ќе вкрсти доволно ја добива наградата.

Интересно е што повикувачот може да продолжи да ги објавува броевите за повеќе линии што треба да се преминат. Целта е да се создаде „полна куќа“ каде што се прекрстени сите броеви на билетот.

Подолу се различните комбинации за победа на бинго:

  • Линија - означување на броеви на билети што покриваат хоризонтална линија.
  • Две линии – означување на броеви на две линии за билети.
  • Четири агли – означување на најдесната и најлевата цифра на горната и долната линија.
  • Полна куќа - означување на сите петнаесет броеви на билети.

Бинго алтернативи за играње

Сè уште не сте убедени да играте бинго онлајн? Наместо тоа, пробајте ја вашата среќа во една од овие игри на маса:

  1. Блек Џек

Блек Џек е класична игра со карти каде гејмерите се соочуваат со дилерот во дуел за да добијат рака со најголема вредност. Но, додека го прават тоа, не треба да надминат 21 година или да изгубат. Блек Џек е веројатно најомилената казино игра од искусни обложувачи поради неговата ниска предност.

  1. Бакара

Како бинго, бакара е уште една казино игра со погрешен стереотип. Обично, играчите бегаат од оваа игра, размислувајќи за оние со длабоки џебови (се разбира, благодарение на филмовите). Но, напротив, бакара е една од најприфатливите и наједноставните игри на среќа за играње.

  1. покер

Слично на блек џек, покерот е игра на вештина. Но, во овој случај, на играчите и на дилерот им се делат пет карти (понекогаш и три). Добрата работа за оваа игра на маса е што онлајн играчите можат да најдат повеќе варијации, секоја со различни рабови на куќата. На пример, Jacks or Better нуди до 0,46% со оптимална стратегија, додека Caribbean Stud максимум повеќе од 5%.

Заклучок

Генерално, бингото е една од најпрофитабилните и наједноставните казино игри за играње онлајн. Со куќен раб под 2%, играта се натпреварува со повеќето варијации на покер во профитабилноста. Но, ако не сакате да играте бинго онлајн, постојат многу опции за избор.

Најнови вести

Superna Kalle именуван за главен директор за стратегија и содржина во Aristocrat
2023-09-25

Superna Kalle именуван за главен директор за стратегија и содржина во Aristocrat

Вести