Што носи 2020 година за сферата на мобилни игри

Вести

2019-09-10

Светот прифати дека мобилниот ја има иднината на користењето интернет, а индустријата за игри се развива во натура. Програмерите на игри секогаш бараат да ги усогласат своите наслови со новите трендови во мобилните гаџети. 2020 година изгледа експлицитно како возбудлива година со неколку насоки за да се упатите.

Што носи 2020 година за сферата на мобилни игри

5G сега е реалност, а компаниите создаваат игри кои ќе ги искористат неговите можности. Во 2020 година, феноменот нема да биде широко распространет, имајќи предвид дека уредите со 5G сè уште ќе бидат прилично скапи. Понатаму, концептот сепак ќе биде теоретски од многу аспекти, со оглед на огромниот инфраструктурен јаз што треба да се покрие.

Големи наслови на малите екрани

Влезот на големите игри на мобилниот пазар е прилично ограничен. Програмерите велат дека е предизвик да се прилагодат игрите како што е Call of Duty на екраните на мобилните телефони без да се создаде апсурден интерфејс. Тоа е затоа што таквите игри обично се играат со надворешни контроли, додека мобилните игри користат контрола на екранот.

Меѓутоа, тоа не значи дека напорите не се таму. Веќе, Call of Duty: Mobile и Elder Scrolls: Blades се достапни за мобилна игра. Во 2020 година ќе има значително зголемување на бројот на наслови на големи франшизи кои се приспособуваат на мобилни телефони. Electronic Entertainment Expo 2019 покажа блесоци за тоа како тоа ќе се случи.

Реномираните франшизи ќе бидат клучни двигатели во популаризацијата на жанровите што се појавуваат

Мобилните игри, колку и да се сакаат, не можат точно да се совпаѓаат со компјутерските игри. Големината на екранот бара да се направат некои промени во видот на игра. Она што порано беа борбени игри, на пример, ќе функционира подобро како модели „бит-ем-ап“.

Сега, луѓето кои играа на компјутери развија доверба во големите развивачи на игри. Така, тие ќе ги прифатат новите жанрови многу побрзо ако доаѓаат од големите франшизи. Netmarble, на пример, ја покажа оваа намера, со прикажувањето на мобилната игра King of Fighters All-Stars на E3 2019.

Локално играње преку стриминг

Во повеќето аспекти, мобилниот стана моќен бидејќи повеќе не треба да има доволно складирање. Голем дел од работите што им се потребни на корисниците може да се проследуваат или да се пристапи во облак. Сепак, се чини дека 2020 година е малку прерано за овој модел да се актуелизира во мобилните игри.

Играчите сепак ќе треба да имаат локално инсталирани игри на нивните телефони за да играат. За таа цел, производителите на телефони може да се пофалат за подобрување на повеќето спецификации на мобилниот телефон, што го прави погоден за играње на прво место. Стримингот, сепак, е нешто што ќе треба да почека уште малку, бидејќи инфраструктурата за поддршка расте.

Што да очекувате во мобилните игри во наредната 2020 година

Мобилните игри брзо стануваат главен начин за играње. Оваа статија истражува што носи 2020 година за моделот за играње кој брзо се развива.

Најнови вести

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet
2023-09-03

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet

Вести