Трендови на пазарот за мобилни коцкање и проекции за приходи

Вести

2019-11-08

Мобилното коцкање е нов тренд каде што коцкарите можат да се коцкаат користејќи ги своите мобилни уреди како што се мобилни телефони и таблети и овозможено преку интернет конекција.

Трендови на пазарот за мобилни коцкање и проекции за приходи

Трендови за коцкање за мобилни телефони

Мобилното коцкање им дава можност на луѓето да играат игри виртуелно користејќи ги нивните мобилни уреди како што се мобилни телефони или таблети. За ова да биде возможно, луѓето треба да имаат интернет конекција на нивните мобилни уреди. Повеќето казина низ светот им го овозможуваат тоа на своите клиенти.

Повеќето казина низ светот се движат од простори со тули и малтер кон онлајн платформи. Зголемувањето на прифатеноста на паметните телефони им овозможува на казината да ја зголемат својата база на клиенти, бидејќи тие можат да користат и локални и меѓународни играчи кои инаку не би дошле до традиционалните простории со тули и малтер.

Приходи од пазарот на мобилни коцкање

Приходите од пазарот на мобилни коцкање продолжуваат да растат бидејќи се повеќе клиенти можат да пристапат до пазарот преку нивните мобилни телефони и таблети. Не постои консензус за висината на приходите генерирани од мобилното коцкање. Различни организации дадоа износи на приходи со огромни разлики.

Огромните разлики во износот на приходите генерирани од мобилното коцкање го отежнуваат проценувањето на реалните приходи од пазарот. На пример, некои организации дадоа бројки за приходи од мобилни коцкање со разлика од околу 15 милијарди американски долари. Оваа разлика е огромна, па затоа е тешко да се одреди износот на приходите генерирани од мобилното коцкање.

Мобилни проекции на пазарот за коцкање

Иако е тешко да се процени износот на приходите генерирани од пазарот на мобилни коцкање, некои организации очекуваа дека износот на приходите генерирани од мобилните казино игри ќе биде повеќе од 48 милијарди американски долари. Оваа сума се очекува да биде многу поголема со оглед на континуираната употреба на мобилните платформи за коцкање.

Некои од факторите кои веројатно ќе ги поттикнат приходите од мобилните коцкање се либерализацијата на законодавството за коцкање со мобилни телефони во Европа и зголемувањето на бројот на мобилни казина и други платформи за онлајн обложување во земјите во развој, како и зголеменото прифаќање на мобилни уреди како што се мобилни телефони и таблети. .

Мобилен казино пазар

Со зголемувањето на мобилните претплати и поврзувањето на интернет, пазарот на мобилни казино расте многу брзо бидејќи луѓето кои имаат мобилни уреди и интернет конекција веројатно ќе се вклучат на пазарот на мобилни казино. Истражувањата покажаа дека околу осум проценти од сопствениците на паметни телефони во САД веројатно играат игри на казино на мобилни телефони.

Има појава на мобилни казино апликации кои им овозможуваат на луѓето да играат казино игри на нивните мобилни уреди. Казината го искористуваат овој масовен пазар бидејќи ќе им овозможи да ја зголемат својата база на клиенти и приходи, истовремено давајќи им на своите клиенти слобода да се коцкаат во удобноста на нивните домови.

Најнови вести

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet
2023-09-03

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet

Вести