Технологијата зад казиното во живо и блек џек во живо

Вести

2020-09-14

Денес, технологијата е критична компонента на многу деловни операции. Имено, коцкањето преку Интернет станува популарна активност во заедницата за игри. Мобилното казино им обезбеди на играчите персонализирани искуства кои ги задоволуваат нивните потреби. Со технологијата, на мобилни онлајн казино им овозможува на играчите и дилерите да комуницираат во реално време.

Технологијата зад казиното во живо и блек џек во живо

Погодноста ја зголеми зголемената популарност на игрите како што е блек џек во живо во казино. Технологијата им овозможи на играчите да уживаат во онлајн игрите во удобноста на нивните домови или додека се во движење. Исто така, благодарение на технолошкиот напредок, игрите сега се побрзи и поефикасни. Подолу е технологијата зад казина во живо и блек џек во живо.

Оптичко препознавање знаци

Оптичкото препознавање знаци (OCR) подразбира користење на технологија за време на пренос во живо за снимање активности како што се мешање картички или вртења на тркалата за да ги информираат играчите во реално време. OCR во онлајн коцкање се користи за следење на делот за игри со помош на специјализирана камера која снима детали за играта и ги анализира симболите, костимите и картичките.

Откако податоците ќе се фатат, тие се анализираат според базата на податоци за брз одговор што го прикажува исходот на екраните. Додека играчите се вклучуваат во блек џек во казино во живо, OCR ги снима сите активности што им овозможуваат да направат информирани избори за обложување. Мобилното казино во живо пренесува податоци во реално време од виртуелните табели до играчите кои користат OCR технологија.

Контролна единица за игра (GCU)

Единицата за контрола на играта (GCU) е најважниот дел од мобилното казино во живо. Виртуелните табели имаат GCU прикачен на нив. Уредот GCU има за цел да ги шифрира деталите за играта и да обезбеди виртуелна поддршка на дилерот за да го олесни непреченото работење. GCU обезбедуваат игрите да се фер и транспарентни.

Единиците за игри му помагаат на мобилниот казино во живо да постигне транспарентност со тоа што ќе се осигура дека активностите на дилерот се очигледни за време на преносот во живо. GCU исто така спречува игрите да зависат од пропусниот опсег на податоци што може да влијае на латентноста и да ги намали перформансите. Накратко, мобилното казино во живо би било невозможно без контролна единица за игри.

Камера и монитори

Потребни се камери за веб-стриминг за да се овозможи пренос во живо. Конвенционалното мобилно казино во живо има потреба од триаголни погледи за деловите за маса и коцкање, играчите и дилерите. Казината во живо користат 4K или уникатни HD камери за најдобар приказ. Овие камери испраќаат директно довод до паметните телефони или компјутерите на плеерот.

Мониторите се достапни кога казиното во живо се пренесува во живо. Како што играчите се вклучуваат во блек џек во казино во живо, од нив се бара да имаат веб камера. Тоа ги прави видливи за другите играчи и за дилерот. За дилерите, мониторот им овозможува да го гледаат екранот на плеерот и да се движат. Мобилното казино во живо инвестираше во висококвалитетни монитори за беспрекорни активности.

Технологијата зад казиното во живо и блек џек во живо

Онлајн казино игрите добиваат популарност низ целиот свет. Со нивниот сегашен успех, ништо од тоа не би било возможно без технологијата.

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести