Статистика и трендови забележани мобилни игри

Вести

2019-09-12

Популарноста на мобилното коцкање масовно се зголеми во последната деценија, факт за кој сведочи и зголемувањето на бројот на онлајн обложувалниците на пазарот. Овие страници нудат различни опции за обложување, сите насочени кон привлекување на различни групи клиенти.

Статистика и трендови забележани мобилни игри

Популарноста на мобилното коцкање во голема мера се должи на зголемениот број корисници на паметни телефони. Обложувалниците исто така ги удвојуваат нивните напори за рекламирање и влијание врз повеќе луѓе да почнат да се обложуваат. Зголемената популација на мобилни обложувачи и зголемената побарувачка за IoT се исто така клучни двигатели зад растот на пазарот.

Видови на мобилни коцкање

Постојат пет основни подсегменти на мобилното коцкање, кои вклучуваат мобилни казина, спортско обложување, лотарија, покер и онлајн бинго. Мобилните казина се доста популарни. Мобилните казина се слични на традиционалните казина на многу начини, само што играчите користат паметни телефони. Мобилната игра им овозможува на обложувачите пристап до широк опсег на игри.

Примери на игри во мобилните казина вклучуваат блек џек, рулет и бакара, меѓу другото. Мобилните казина нудат проценти за враќање и шанси кои се повисоки во споредба со оние што ги нудат копнените казина. Некои од нив објавуваат ревизии на процентот на исплата на нивната страница, особено оние кои тврдат дека нивниот процент на отплата за нивните игри со автомати е поголем.

Спортско обложување

Спортското обложување подразбира обложување на играчот за исходот од спортски настан. Затоа, играчот треба да го предвиди исходот на натпреварот за да победи. Природата на спортското коцкање го прави сосема погодно за мобилни игри. Играчот може да се коцка во многу возбудлива спортска средина од каде било и во секое време.

Друга популарна форма на обложување што има значително влијание врз коцкањето преку мобилни телефони е покерот. Се игра онлајн со помош на карти, исто како што би се играл копнениот покер. Учесниците се натпреваруваат меѓу себе или дилер за да го одредат победникот. Комбинацијата на карти што ја имаат играчите е она што го одредува победникот.

Регионална анализа

Тихиот Океан Азија и Европа ја водат трката кога се оценува популарноста на мобилното коцкање во однос на регионалната популарност. Со оглед на тоа што Blueprint Gaming ја купи Games Warehouse, реномирана компанија за игри, обложувачите се во вистинско уживање. Давателот има свои игри достапни на мобилни, онлајн и канали за малопродажба, што му овозможува на Blueprint да ги зајакне своите операции.

Со подобрен пристап до интернет и нови технологии кои доаѓаат, азискиот пазар се очекува да има голем потенцијал во следните неколку години. Бидејќи владите ги олеснуваат регулативите, растот на пазарот во тој регион е жешка перспектива. Експертите шпекулираат дека ќе има најголем удел на пазарот на мобилни коцкање.

Најнови вести

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet
2023-09-03

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet

Вести