Сè што треба да знаете за стратегијата за обложување „Мартингејл“

Вести

2019-08-15

„Една од најдолгите познати стратегии за обложување во коцкањето, позната како Martingale, беше основана некаде во текот на 18 век во Франција. Оваа иконична стратегија се користи во игри како рулет дури и до ден-денес. Но, како функционира Martingale? Како функционира тоа се споредува со сите други стратегии за обложување како Masse Egale или познатиот Paroli? бидете двоен облог. Иако Мартингејл доживеа сигурен успех, многу коцкари кои го користат методот лесно можат да си одат дома оптоварувајќи ја тешката загуба. Една од негативните карактеристики на оваа стратегија лежи во нејзините серии на губитници. Вообичаената практика со овој метод предизвикува играчот да го удвои својот облог после секоја загуба. Меѓутоа, во зависност од тоа колку вашето обложување може да биде штетно. наместо постојано да останат исти.

Сè што треба да знаете за стратегијата за обложување „Мартингејл“

Сите стратегии за обложување се дизајнирани за одредена цел, и сите имаат свои разлики кои се грижат за различни народи стилови на коцкање. Мартингејл е повеќе или помалку стил на игра на краток рок наспроти долгорочна прогресија. На пример, кога ќе постигнете серија на губитници, вашите шанси за победа почнуваат да се зголемуваат. Затоа што соочете се, по некое време треба да победите нели? Така, удвојувањето на вашите облози по секоја загуба почнува да има смисла. По секоја загуба, веројатноста за победа станува се поголема и поголема математички. Проблемот со оваа теорија е што обично се обложувате повеќе отколку што добивате. Незнаењето кога да се оддалечите неизбежно ќе предизвика куќата да победи.

Друг фактор за да се биде успешен со користење на Martingale лежи во тоа колку пари имате на располагање. Општо познато е дека колку повеќе имате куп готовина ја зголемува шансата да излезете на врвот. На пример, ако сте во серија на губитници и облозите стануваат сè повисоки, ако не сте го удвоиле вашиот облог, тоа главно значи дека сте ја пропуштиле можноста да победите. Колку подолго трае серијата губитници ги зголемува вашите шанси за победа, така што во случај да се биде црн џек играч со користење на оваа стратегија ќе се изедначи со потребата од уште повеќе пари со удвојување и поделба на рацете.

Вистинското прашање за успех кога се користи Martingale е да се знае кога да се нарече откажување. Како играчот го знае вистинското време да си замине? Математичкото истражување покажува дека во првиот час од користењето на стратегијата има најголема стапка на успех. Зарове и рулет се помеѓу 80-85% стапка на победа, додека бакара е 60-65%. Сепак, по период од 8 часа, стапките на добивка паѓаат. Прикажани глупости и рулет помеѓу 40-50% и бакара од само 20% и подолу. Иако Martingale има неколку добрите и лошите страни, следењето на назначените упатства за оваа стратегија може само да ви донесе пари“

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести