Сè за Сик Бо, привлечната азиска игра со коцки

Вести

2020-04-22

Гордост на древната традиција на коцкање на далечниот исток, Sic Bo е игра со коцки, затоа може да биде предизвикувачка и забавна алтернатива за љубителите на глупости. Оваа игра ги премина азиските континентални граници и стана хит дури и во САД и Европа.

Сè за Сик Бо, привлечната азиска игра со коцки

Исто како глупости, Sic Bo е игра со брзо темпо. Се игра со користење на 3 шестострани коцки и маса, специјално дизајнирана за оваа игра, каде што коцкарот ги става своите облози пред да се фрлаат коцките. Достапно е во традиционалните и онлајн казина, за да додаде забава и разновидност во опсегот на постоечки игри.

Основни правила на Sic Bo

Во Sic Bo, целта на играта е погодување на броевите што се појавуваат на лицата на коцките. Најчестите облози се Два од еден вид и Три од еден вид: играчот треба да ги погоди бројките што се прикажуваат на две или три коцки на секоја игра.

Коцкарот може да си ја проба среќата и со ставање мали облози и големи облози. Тие се однесуваат на вкупниот број на коцки; Малите облози победуваат кога вкупниот број е помеѓу 4 и 10, Големите облози победуваат кога пребројувањето е помеѓу 11 и 17. Исто така е можно да се обложувате на одредени броеви или комбинации.

Како да започнете да играте Sic Bo

Како и во секоја игра, стратегиите можат да бидат начини за подобрување на добивката, но во исто време треба да се има на ум дека тактиката се потпира на теоријата на веројатност, која, во коцкањето, не е егзактна наука. Среќата игра суштинска улога, дури и во Сик Бо.

За оние на кои сè уште не им е лесно со правилата на Sic Bo и сакаат да вежбаат пред да обложуваат вистински пари, може да биде добра опција да пробаат пробна верзија што се игра бесплатно. На овој начин, играчите можат да ја усовршат својата тактика, а потоа да се обложуваат и да играат со поголема самодоверба.

Како да се игра Sic Bo онлајн

Sic Bo е во каталозите на многу од најдобрите платформи за онлајн казино. Неодамна, казината им ги ставија на располагање на своите корисници софистицирани мобилни верзии на сите нивни игри. Овие апликации се дизајнирани за паметни телефони и таблети и се преземаат бесплатно директно од страницата за казино.

Апликациите се целосно компатибилни за различни димензии на екранот, за да се обезбеди најдобро искуство со коцкање. Особено за брза игра како што е sic Bo, од клучно значење е да користите софтвер кој нема да ги загрози забавата и квалитетот на играта, и кога се тркалаат коцките и кога се обложувате.

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести