Рамно обложување обично значи стабилни победи

Вести

2019-08-15

„Рамното обложување се смета од многумина во светот на коцкањето како конзервативно обложување. Тие се во право, бидејќи рамното обложување, во суштина, е безбедно играње. Не ги играте шансите како повеќето други стратегии, туку сте обложување на истиот износ секој пат кога играте. Овој метод на обложување може да се користи со која било игра што ќе ја изберете. се некои примери. Во блек џек постојат начини на кои може донекаде да одредите дали треба да погодите или не врз основа на картите поставени во претходните раце. Ако го направите ова и видите дека шансите се во ваша корист да ја освоите вашата моментална рака, нормално би Зголемете го вашиот облог. Ако сте обложиле 10 долари на последната рака, можеби ќе сакате да се обложите 20 долари на вашата моментална рака. Со рамно обложување не го правите ова. Останувате со облогот од 10 долари цел ден или ноќ, долго, без оглед на коефициентот.

Рамно обложување обично значи стабилни победи

Ако сакате да ставате облози на натпревари од НФЛ, рамното обложување се смета за поконзервативно како што напредува сезоната. Да речеме дека почнавте да ставате облози во седмицата 2 од регуларната сезона. Во 2-та недела е многу тешко да се изберат победници бидејќи рекордот на секој тим во суштина е сè уште ист. Облогот од 50 долари во оваа фаза може да изгледа малку стрмен за нормалниот „инвеститор“, но во петнаесеттата недела може да изгледа како капка во кофата во споредба со она што го ставаат повеќето други луѓе.

Но, оваа стратегија на рамно обложување функционира добро на долг рок кога играте со тимовите на НФЛ кога ќе ги земете предвид шансите кои ќе варираат помеѓу 2 и петнаесет недели. Во втората недела, коефициентите нема да бидат многу високи за ниту еден тим без оглед на нивниот моментален рекорд. Главната причина зошто шансите варираат исто толку колку што се разликуваат во оваа фаза од сезоната е поради тоа колку добро тимот помина минатата година, историски, колку е стабилен предниот дел и драфтот што го избира за време на надвор од сезоната. Како што напредува сезоната, иако шансите се исто така.

Овој тип на флуктуација може да му отежни на нормалниот инвеститор да одлучи што да се обложи, па затоа му отежнува да добие облози. Тоа не е проблем со рамното обложување. Без разлика дали ќе напредува блек џек дек или ќе напредува сезоната на НФЛ, облогот останува ист како и вашите шанси за победа или губење. Она што работи во полза на инвеститорот кој рамномерно се обложува е сумата на пари што може да ја освои во текот на сезоната на НФЛ како целина, или преку 6 часа играње блек џек.

Можеби нема да ги освоите парите за пензионирање со рамно обложување, но шансите се во корист на рамните подобри да победуваат постојано“

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести