Популарни мобилни блек џек варијации за вистински пари

Вести

2022-06-29

Блек Џек е класична игра со карти која доаѓа во многу онлајн варијации. Денес, можете играјте блек џек на мобилен во преку 20 варијации распространети низ RNG и игри во живо. Но, не сите мобилен блек џек игрите вреди да се играат. Некои игри имаат подобри правила, исплати и општи карактеристики во играта. Значи, овој пост ги разгледува најдобрите блек џек игри со вистински пари за играње на паметни телефони или таблети.

Популарни мобилни блек џек варијации за вистински пари

Мобилни Блек Џек Игра Разлика

Како се разликуваат овие игри? Пред да ги наведете најдобрите мобилни блек џек игри, од витално значење е да научите како да ги разликувате овие варијанти. На пример, гејмерите можат да се удвојат само со вкупно 11, 10 или 9 раце во европскиот Блек Џек. Исто така, некои варијации бараат од дилерот да погоди ако имаат меки 17 (17 со кец на десетка), додека на други им треба да стојат. Плус, некои игри може да го ограничат бројот на пати кога играчите можат да се делат по рака. 

Најпопуларните Блек Џек игри за играње во мобилните казина

Еве ги најчестите блек џек игри што ќе ги најдете во речиси секое казино за мобилни телефони. Погледнете ја листата подолу:

Класичен Блек Џек (Американски Блек Џек)

Самото име зборува многу. Класичен Блек Џек е традиционалниот тип на блек џек вообичаен кај повеќето мобилни казина. Главната цел на оваа игра е релативно јасна. Едноставно креирајте бројка за рака блиску до 21 и победи го дилерот. Сепак, погрижете се да не го уништите или надминете 21. Ако тоа се случи, ќе изгубите.

Од витално значење е да се забележи дека Класичниот Блек Џек користи 2-4 палуби со карти. Исто така, играчите можат да се поделат или удвојат во секој момент, при што дилерот удира на мека 17. Покрај тоа, дилерот проверува дали има блек џек. Генерално, тоа е наједноставната мобилна блек џек игра за почетници. 

Европски Блек Џек

Европскиот Блек Џек е уште една стандардна варијанта на блек џек. Како и американската верзија, оваа игра користи две палуби со карти со слични правила на играта. Меѓутоа, во европската верзија, дилерот стои на мека 17. Ова ја прави една од најпријателските игри за играчите за оние кои можат да го искористат ова правило. 

Но, мобилните казина онлајн не се глупави. Тие имаат други строги правила за да ги спречат играчите да ја искористат оваа празнина. На пример, дилерот не може да провери дали има блек џек, за разлика од американската варијанта. Но, тоа е единствената разлика, бидејќи играчите можат да се удвојат на 11, 10 или 9. 

Совршени парови Блек Џек

Ако сте искушувач на судбината, еве го совршена онлајн блек џек варијација. Оваа забавна игра одржува слични правила на игра како класичната верзија. На пример, дилерот удира на мека 17, а на гејмерите им е дозволено да се поделат и удвојат.

Но, главната атракција на оваа игра со карти е дополнителниот страничен облог. Гејмерите предвидуваат дека првите две поделени карти се пар во овој облог. Се разбира, тоа се нумеричките вредности на картичките, иако можете да најдете игри кои се исплаќаат за усогласување на боите. Совршениот облог во пар има примамлива исплата од 30:1.

Повеќерачен Блек Џек

Последно, но несомнено не и најмалку важно, играјте Мултирачен Блек Џек за да се ослободите од мамурлакот од блек џек. И овде главната цел не се менува. Направете 21 и испратете го дилерот кај чистачите. Сепак, оваа игра им овозможува на играчите да играат неколку раце, па оттука и Multihand Blackjack.

Значи, како е корисно играњето повеќе раце? Во ред, вашите шанси се зголемуваат како што гледате повеќе палуби на масата. Со други зборови, овој мобилен блек џек е совршен за бројачи на картички. И најдобро од сè, минималниот облог во оваа варијанта е често помал.

Заклучок

Ова се најдобрите варијации ако сакате да играте блек џек на мобилен телефон. За почетници, придржувајте се кон нешто релативно едноставно како американската или европската верзија. Но, ако им верувате на вештините за броење картички, верзијата Multihand може да ве запознае со некои одлични можности. И не заборавајте да ги проверите другите верзии како шпански 21, Pontoon Blackjack и Hi-Lo. Забавувај се!

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести