Вести

August 15, 2019

Нештата и нештата на Oscar's Grind

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer

„Иако можноста да се добие облог останува неизвесна, Оскар Гринд во голема мера ја подобрува веројатноста за победа. Оскар Гринд функционира кога исходот подеднакво се распределува помеѓу два резултати со слична вредност.

Нештата и нештата на Oscar's Grind

Совршен пример би било превртување паричка, обложување црвено или црно во рулет, и така натаму. Згора на тоа, Оскар Гринд се состои од типична позитивна стратегија заснована на прогресија.

Историјата зад Оскар Гринд

Понатаму, Германците и Французите ја знаат стратегијата како Прогресија на плускуп. Првата документација на стратегијата започна во 1965 година. Книгата наречена „Водич за коцкар во казиното“ се однесуваше на стратегијата.

Книгата, исто така, ја препозна стратегијата како прогресија вкоренета во пресметувањето на големината на облогот. Според тоа, ако се случи губитничка серија, стратегот би видел профит ако и кога се случила точна должина.

Како работи алгоритмот

Премисата на стратегијата се врти околу периоди на победи и порази. Покрај тоа, победите и поразите обично се случуваат во серии. Идеалната позиција се состои од ниска серија на губитници и висока серија на победи. Понатаму, Oscar's Grind го дели целиот настан за коцкање на сесии. Во обложувањето, сесијата се однесува на низа од повторливи облози направени додека лицето не освои добивка за една единица.

Исто така, една единица ја иницира секоја сесија, а една единица од добивката ја завршува сесијата. Ако некој коцкар загуби, сесијата продолжува со повторени облози. Секој пат кога некој ќе ја добие играта по загуба, облогот се зголемува за една единица.

Ако тековниот облог гарантира постигнување на минимум една единица добивка вкупно, никој не би го администрирал зголемувањето, што гарантира дека некој ќе победи на следниот натпревар. Покрај тоа, големината на облогот треба да се намали во таква ситуација. Ако го направите тоа, играчите ќе гарантираат победа само за 1 единица. Со неограничена понуда на пари и време, секоја сесија би завршила само со добивка од една единица.

Згора на тоа, Оскаровиот гринд е ист како системот базиран на Мартингал и Лабушер. Да се објасни понатаму, сите системи се вртат околу истата премиса. Бесконечна сума пари и време би гарантирале профит.

Непридржувањето кон овие правила резултира со губење на целиот влог на играчот. Понатаму, играчот може да изгуби само 500 пати по ред од банкротот од 500 единици.

Дали Oscar's Grind работи?

Ако повремените победи го зголемат износот на обложуваните пари, бројот нагло опаѓа. Затоа, Гринд на Оскар потекнува од низата на губитници, кои се побиваат со победничките серии на краток рок. Еден пример се состои од 5-долга низа порази изедначени со 3-долга победничка серија. Според тоа, играчот би добил три единици профит од 5-долгата победничка серија.

Исто така, Oscar's Grind потекнува од пристрасноста со топла рака. Сепак, математичката премиса на стратегијата е непозната. Покрај тоа, Oscar's Grind важи и за нерамни облози. За да именуваме неколку, тие вклучуваат „улици“ во рулет и така натаму.

Сè што треба да направи играчот е да води евиденција за зголемување на големината на облогот по последователни победи. Понатаму, постои можност за намалување на варијансата со чекање за неколку победи пред да се зголеми големината на облогот.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
За

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
undefined is not available in your country. Please try:

Најнови вести

Нурнете во светот на бегството од Тарков, кој чука со срцето: Водич за преживување
2024-06-06

Нурнете во светот на бегството од Тарков, кој чука со срцето: Водич за преживување

Вести