Начини за подобрување на траењето на батеријата на телефонот за игри

Вести

2020-09-17

Моќните и ултра тенки паметни телефони ја менуваат играта. Уникатните својства на паметниот телефон го направија пристапот до забава беспрекорен и удобен. Со присуство на мобилни онлајн казина, играчите можат да уживаат во игрите во движење. Па, ова е додека играчите не се предупредат од испразнета батерија.
Љубителите на игри и мобилните корисници се секогаш на нивните телефони. Со мобилната технологија, онлајн игрите редовно се ажурираат за да ја задоволат растечката побарувачка. Сега повеќе од кога било, поединците треба да научат како да го подобрат животниот век на батеријата на телефонот. И покрај тоа што траењето на батеријата на крајот зависи од употребата, еве совети како да го подобрите.

Начини за подобрување на траењето на батеријата на телефонот за игри

Вклучете го режимот за заштеда на енергија

Играњето игри на мобилни казина предизвикува прилично зависност. Сепак, овие игри брзо ќе го исцрпат полнењето на струја. Тоа е затоа што системот работи прекувремено за да ги задоволи потребите на секоја апликација. Во овој случај, функцијата за заштеда на енергија е ефикасно зголемување на батеријата што го подобрува животниот век на батеријата на телефонот.

Кога телефонот е во режим на заштеда на енергија, тој автоматски ќе ја намали резолуцијата на екранот. Исто така, ќе ја намали осветленоста и брзината на процесорот и ќе ја запре употребата на податоци во заднина. Многу паметни телефони им овозможуваат на корисниците да ги приспособат овие поставки врз основа на нивните потреби. Корисниците исто така можат да изберат средно или максимален режим на заштеда на енергија, што овозможува пристап само до основните мобилни апликации.

Намалете ја осветленоста на екранот

Во мобилната употреба, оптичарите препорачуваат корисниците да работат со пригушени светла насекаде. Намалувањето на осветленоста на екранот не само што ги штити очите туку помага и за подобрување на траењето на батеријата. За многу корисници на паметни телефони, осветленоста на екранот е најголема кога се на отворено. Меѓутоа, во обични прилики, корисниците можат да ја намалат осветленоста на телефонот до 25%.

Со технолошкиот напредок, најновите паметни телефони имаат единствена адаптивна карактеристика на осветленоста. Тоа му овозможува на телефонот автоматски да се прилагоди на околината. Намалувањето на осветленоста на екранот е техника за зголемување на батеријата што не може да се игнорира. Траењето на батеријата ќе трае подолго, иако корисниците уживаат да играат игри со Android со мала потрошувачка на батерија.

Приспособете ги поставките на апликациите што трошат енергија

Различни мобилни апликации диктираат колку долго ќе трае батеријата врз основа на нејзината потрошувачка на енергија. Во овој поглед, корисниците треба да ги идентификуваат овие апликации со одење до поставките и избирање апликации што треба да се прекинат. Во денешно време, има Android игри со мала потрошувачка на батерија кои се неопходни за подобрување на траењето на батеријата.

Корисниците на паметни телефони треба да бидат намерни во нивниот пристап кон подобрување на траењето на батеријата на телефонот. На пример, корисниците би можеле однапред да преземаат апликации како што се мапи или подкасти преку Wi-Fi пред да ја напуштат куќата. Понатаму, корисниците треба да ги исклучат известувањата за објавување и да ги ограничат нивните активности во заднина. Ова се мерки кои ќе го подобрат траењето на батеријата.

Како да го максимизирате животниот век на батеријата на паметниот телефон за игри

Уредите се разликуваат по траење на батеријата, но намерниот пристап е од клучно значење. Корисниците треба да усвојат специфични техники за подобрување на траењето на батеријата на телефонот.

Најнови вести

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet
2023-09-03

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet

Вести