Мобилен интернет: незапирлив раст во последните 10 години

Вести

2019-11-08

Мобилниот интернет веќе го надмина десктоп интернетот. Секоја година луѓето кои користат мобилен интернет значително се зголемуваат. Што се смени во оваа реалност?

Мобилен интернет: незапирлив раст во последните 10 години

Мобилен интернет: Колку е голем?

Мобилниот интернет престана да биде исклучок во светот и стана целосен дел од секојдневието. Телефони, паметни телефони, таблети: уредот не е важен. Сега, сите тие користат мобилен интернет и имаат различни функции во примерокот на интерфејсот. Но, колку мобилен сообраќај има на интернет?

За многу кратко време интернетот стана реалност за мобилната услуга. Поминаа само десет години во кои мобилниот интернет стана главен извор на потрошувачка за многу корисници на Интернет. Апликациите се сè попопуларни на штета на прелистувачот, но каква ќе биде иднината на мобилниот интернет?

Раст на мобилниот интернет

До 2019 година, 4400 милиони луѓе користеле интернет дневно, а од нив 80% користат социјални мрежи. Покрај тоа, 90% од корисниците користат мобилни апликации. Сето ова имплицира дека, повеќето луѓе кои доаѓаат на интернет, тоа го прават преку мобилен уред. Накратко, растот на мобилниот интернет е несомнен.

Тоа се гледа и во потрошувачката на информативните медиуми. Од 2011 година, потрошувачката на медиумите е зголемена за 504%. Покрај тоа, познато е дека има се повеќе апликации во App Store и Google Play, па компаниите како Windows мораа да лансираат свои продавници, со свои апликации.

Повеќе технологија

Луѓето почнаа да го користат мобилниот интернет како нивна главна алатка за поврзување бидејќи технологијата се зголеми. За почеток, електронските уреди се различни: тие сега се поголеми, покажуваат поголема резолуција на вашиот екран, се способни да се поврзат побрзо и имаат повеќе апликации кои користат интернет во исто време.

Мрежите го поставија трендот. Веќе денес, во повеќето земји, мрежите за поврзување 4G се консолидирани. Покрај тоа, 5G веќе силно се појавува, а повеќето нови паметни телефони го користат. Дополнително на сето тоа, многу луѓе повеќе не инсталираат станбена WiFi, туку користат хотспот 4G WiFi со мобилна линија.

Нови однесувања

Мобилното користење на интернет ги натера корисниците на само неколку клика да ги добијат одговорите на нивните прашања, бидејќи сè може да се пребарува на Google. Дополнително, корисниците ќе ги отфрлаат веб-локациите кои немаат интерфејс прилагоден на мобилните телефони и оние кои не знаат брзо да одговорат.

Смартфонот го контролира секојдневниот живот на луѓето. На пример: ако сакате да одите на ручек, со мобилниот интернет ќе пребарувате места кои ќе бидат во ваша близина. За тоа, мора да сте ја активирале вашата локација и веб-страниците мора да бидат ориентирани со SEO за брзо да го добиете она што го барате.

Најнови вести

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet
2023-09-03

Relax Gaming го крунисува својот најнов џекпот милионер со мегаплати во Unibet

Вести