Како да се одржи строго здравје на коцкањето и да се коцкате одговорно

Вести

2021-06-25

Eddy Cheung

Прашајте кој било искусен гејмер за искуството со коцкање во нивните најславни денови, и тоа е горчливо-слатка приказна. Иако коцкањето во личен амбиент е забавно, може да биде скапо и напорно, имајќи предвид дека коцкарите мора да патуваат до најблиското казино.

Како да се одржи строго здравје на коцкањето и да се коцкате одговорно

Но, благодарение на иновациите, мобилното коцкање им овозможува на играчите да уживаат речиси насекаде. За жал, оваа придобивка може да ве изложи на потенцијална зависност од коцкање. Значи, што точно е одговорно коцкање и како да одржувате здрав начин на живот на коцкање?

Што е проблематично коцкање?

Експертите имаат различни мислења за дефиницијата на проблемот со коцкање. Но, општо земено, зависноста од коцкање е кога играчот не може да одолее на нагонот да се коцка, што доведува до негативни социјални и лични последици. Иако играчот кој е зависник од коцкање може да биде тешко да се контролира, спречувањето на овој хаос е прилично едноставно. Всушност, најдобрите мобилни казина имаат јасно прикажани значки кои се залагаат за одговорно коцкање.

Совети кои ќе ви помогнат да го одржите вашето здравје при коцкање

Сега следете ги овие совети за да бидете сигурни дека можете да се коцкате денес, утре и во иднина одговорно:

Планира однапред

Искусните коцкари знаат дека планирањето е сигурен билет за успех во коцкањето. Без соодветно планирање, можете да го посетите казиното со субсидирам од 1000 долари само за да излезете без ништо. Имајќи го тоа на ум, погрижете се да играте во одредено време за да избегнете судир помеѓу вашето слободно време и социјалниот или професионалниот живот.

Дополнително, креирајте банкарска сметка за коцкање и почитувајте ја без разлика на ситуацијата. На пример, ако планирате да искористите 100 УСД од банкротот од 1000 УСД, оставете ја табелата веднаш штом ќе го достигнете износот. И да, не бркајте загуби.

Потсетете се дека коцкањето е спорт

Погледнете низ казиното и побарајте секој што заработува од коцкање. Веројатно само шефот на боксот! Со други зборови, малку играчи заработуваат за живот од коцкање. Освен ако немате среќа да освоите џекпот од 1 милион долари, третирајте го коцкањето само како забавна активност.

Запомнете, онлајн казината и копнените казина имаат математичка предност. И како и обично, победата против работ на куќата е висок ред. Затоа, играјте за забава и бегајте штом освоите нешто. Тоа е единствениот докажан начин да се победи работ на куќата.

Поставете временски ограничувања

Трошењето премногу време на коцкање без паузи може да биде катастрофално. Но, за ваша одбрана, коцкањето може да биде толку забавно што ќе заборавите да правите редовни паузи за да се разладите и да ја преиспитате стратегијата.

Меѓутоа, правејќи го тоа, го ризикувате банкротот затоа што ќе потрошите многу на масата. Ова исто така може да ве направи жртва на зависност од коцкање. Затоа, имајте контрола врз времето што го користите за коцкање. Најдобро е да играте само во слободно време.

Избегнувајте непотребни алкохолни пијалоци

Како што е кажано, коцкањето треба да биде забавно и забавно. Значи, нормално е да се напиете неколку пијачки за време на вашите сесии за коцкање. Но, претерувањето со алкохол и цигари ќе го ризикува вашето здравје на коцкање. Како што веќе знаете, консумирањето многу од овие рекреативни производи може да биде штетно.

Исто така, алкохолот може да го наруши вашето расудување додека сте на маса или автомат. Што е уште полошо, ќе го намалите вашиот фонд со купување на непотребни пијалоци. Затоа е препорачливо да се коцка само кога сте трезни. Ако не, наскоро може да се најдете како позајмувате пари за да се коцкате.

Заклучок

Коцкањето е забавна активност ако се прави одговорно. Затоа, следете ги советите погоре за да одржите здрав начин на живот на коцкање. Обидете се најдобро на вашето ниво да се откажете веднаш штом почувствувате каков било проблем со коцкањето. Исто така, разговарајте со некого ако се сомневате дека обложувањето ви го презема животот. Секогаш запомнете дека нема срам да ги прифатите сопствените маани. Прочитајте повеќе за одговорното играње овде.

Ако ви треба помош или повеќе информации, ве молиме контактирајте го GamCare.

Најнови вести

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари
2023-10-01

Човекот од Илиноис го нарекува ден во неговата 40-годишна кариера откако освоил 2 милиони долари

Вести